Azt hitte az anyja, hogy drogozik

27 évesen nyugdíjba ment, de unatkozott: most megint dolgozik a milliomos

Amikor az első autóját megvette a húszas évei elején, az anyja azt hitte, drogterjesztésből szerezte a pénzét. 27 éves korára nyugdíjba vonulhatott a fiatal férfi, de 3 hét után ráunt a semmittevésre, most megint vállalkozik.

2015.05.04 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/iosphere

A legtöbb ember alig várja, hogy végre nyugdíjba vonulhasson és élvezhesse a semmittevés örömeit - igaz, ehhez a többségnek nagyjából 40 vagy még több évet kell kemény munkával lehúznia, ami után teljesen érthető is, ha végre némi pihenésre vágyunk. Nem úgy a most 36 éves Jon Carder, aki kilenc évvel ezelőtt csak igen rövid ideig lógatta a lábát, aztán úgy érezte, muszáj visszamennie dolgozni.

A kaliforniai férfi egy olyan honlapot készített, amelyen a lakásvásárlók összehasonlíthatták a legjobb hiteleket, a Client Shop pedig annyira bejött neki, hogy 27 éves korában kereken 10 millió dollárért tudta eladni. "Anyám azt hitte, drogterjesztésbe kezdtem, amikor meglátta az első autómat" - emlékezett vissza az első, villámgyorsan érkező sikerekre Carder. Amikor eladta a weboldal jogát, arra gondolt, ennyi pénzzel már soha többé nem kell dolgoznia, így hát elkezdett utazgatni, szörfözött és a barátaival lógott - de három hét pont elég volt, hogy rájöjjön, hosszú távon ez nem tudná lekötni, így hát visszatért az üzleti világba.

"Unatkoztam. Igazából rohadtul unatkoztam" - fogalmazott a Business Insider című lapnak adott interjújában. "Rájöttem, hogy annak ellenére, hogy a vállalkozói lét stresszes és időnként gyötrelmes, mégis sokkal teljesebb érzés valamit felépíteni, valamit, ami pozitív hatással van az emberek életére - ahelyett, hogy semmit sem csinálok." Most egy pénzvisszatérítési vállalkozást vezet, amelynek segítségével az emberek a kedvenc éttermeikben a fogyasztás után nem pontokat gyűjthetnek, hanem a végösszeg valamekkora részét jóváírják nekik a számlájukon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.