A negyedik trónörökös lány!

Bréking: kislánya született Vilmosnak és Katalinnak!

5 órával és 18 perccel azután, hogy a szülés kezdeti fázisában kórházba vitték Katalin hercegnét, a Kensington Palota hivatalosan bejelentette, hogy megérkezett a második hercegi baba!

2015.05.02 12:23ma.hu
Az újszülött kislány kihirdetése (Fotó: Livestream)

Megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegné második gyermeke, György herceg kishúga, aki születése pillanatától a negyedik helyet foglalja el a trónöröklési sorban, az ötödik helyre utasítva ezzel Harry herceget, Vilmos öccsét. A kislány nevét a brit királyi család a szokásoknak megfelelően csak a későbbiekben fogja nyilvánosságra hozni.

A kislány születését először a Twitteren jelentette be a királyi ház, igaz, órákkal azt követően, hogy a baba megszületett: magyar idő szerint csak 12 óra után közölték (Angliában ekkor 11:09 volt), de a hivatalos bejelentés szerint a baba már reggel 8:34-kor megérkezett, 3760 grammal. Elsőként a királyi család tagjait tájékoztatták a hírről: a királynőt és férjét, Fülöpöt, Károly herceget és feleségét, Camillát, és Harry herceget. A közvéleménynek szóló bejelentés szerint mind a hercegné, mind az újszülött kislány jól van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.