Királyi utód

Diana hercegnőt szeretnének a britek

A Diana nevet választanák a legszívesebben a britek Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermekének, ha a hercegi utód leány lesz.

2015.04.27 06:30MTI
Shutterstock fotó - Shaun Jeffers

A gyermek világra jöttét a brit sajtó az udvar félhivatalos utalásai alapján már szombatra várta, ám egyelőre nem érkezett hír arról sem, hogy a hercegnőt beszállították volna a kijelölt kórház, a londoni Paddington városrészben működő St. Mary's Hospital szülészeti magánklinikájára.

A YouGov közvélemény-kutató cég a The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap megbízásából mindazonáltal már megkérdezte az alattvalókat arról, hogy a brit trónutódlási sorban a negyedik helyre kerülő új hercegnőjüknek vagy hercegüknek milyen nevet adnának.

Leánygyermek születése esetére a legtöbben, 12 százaléknyian Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana hercegnő nevét választották.

A vizsgálatba bevont 2200 fős mintán belül a második legnépszerűbb leánynév a Charlotte és az Alice, egyaránt 9-9 százalékos szavazataránnyal.

Arra az esetre, ha a házaspárnak György herceg után ismét fia születne, a legtöbben, 13 százaléknyian a James nevet adnák neki, utána az Alexander (8 százalék), majd a Richard és a Louis (7-7 százalék) következik a népszerűségi sorrendben.

A megkérdezettek 25 százaléka leánygyermeknek örülne inkább és mindössze 3 százalékuk szeretné, ha Vilmos és Katalin második gyermeke is fiú lenne, a többség szerint azonban ennek nincs jelentősége.

Ugyancsak alig 3 százalék vélte úgy, hogy a hercegnő a 21 hónapos György születése után túl hamar vállalta második gyermekét; a megkérdezettek 49 százaléka szerint éppen jó az időzítés.

Az alattvalók 68 százaléka helyesli azt a tervet, hogy a helikopterpilótaként dolgozó Vilmos igénybe veszi a hathetes gyermekgondozási szabadságot, amely Nagy-Britanniában az újdonsült apáknak jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.