Hónapokig keresték az értékes ékszert

Kutyagumiból került elő az elveszett jegygyűrű

A nő gyanította, hogy a kutyája a vétkes a jegygyűrű eltűnésében, de hiába figyelték őt napokon keresztül árgus szemekkel, a gyémántköves kis ékszer csak nem került elő - egészen mostanáig.

2015.04.21 12:09ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Clare (Képünk illusztráció!)

Amikor az alaszkai nő felfedezte a jegygyűrűje eltűnését, az egész család napokon keresztül szorgalmasan járkált Halli, a masztiff kölyök után és árgus szemekkel nézte a kutyából kikerülő "végterméket", ám hiába, a gyémántokkal kirakott platinaékszer nem került elő. Egy idő után feladták a keresést, mert mindenki sejtette, hogy a gyűrű valahol másutt, egy kirándulás vagy efféle alkalommal távozott Halli gyomrából, Nikki Balovich pedig beletörődött, hogy a férjétől kapott szerelmi zálogot már sosem látja többé.

A gyűrű januárban tűnt el, amikor az asszony még várandós volt, és a gyakori ujjdagadás miatt sokszor kellett levennie a gyűrűt. A 40 kilós "kölyök" azonban előszeretettel szedegette össze már azelőtt is a legkülönfélébb apró tárgyakat a házban, így gazdái teljesen biztosak voltak benne, hogy a gyűrű is az ő szájában kötött ki. "Már feladtam, azt hittem, örökre eltűnt. A kutya sok helyen volt velünk, kirándulásokon, egy hajón, mekkora volt az esélye annak, hogy megtaláljuk a gyűrűt?" - kérdezte a Sitka városban élő nő.

Aztán néhány napja Balovich meglátott egy bejegyzést a Facebookon, melyben egy környékbeli kutyatulajdonos egy "szokatlan helyen" talált gyűrűről beszélt. A nőnek gyanús lett a dolog, ezért felvette a kapcsolatot a posztolóval, aki elmondta, hogy a felesége épp a kutyapiszkot szedegette fel a helyi baseball-pályán, és akkor látta meg a benne megcsillanó ékszert. Balovich elmondta, hogy nemrég ő is önkénteskedett a területen, akkor kísérte el a kutyája, és alighanem akkor pottyanthatott el véletlenül egy adag kutyagumit, benne a régóta keresett gyűrűvel.

Alapos tisztítás után most végre újra az ujján díszeleg az ékszer, épp a férje születésnapján kapta vissza. "Meztelennek éreztem a kezem nélküle" - jegyezte meg a Daily Sitka Sentinel című hely lapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.