Több száz pókbébi szaladt szét

Arachnofóbiások forduljanak el: ezért ne akarjunk kilapítani egy farkaspókot!

Egy jótanács: ha farkaspókkal találkozik, ne próbálja agyoncsapni, ennek a fajtának a nősténye ugyanis legfőképp arról nevezetes, hogy a hátán hordja a kicsinyeit. Nagyon sokat.

2015.04.21 08:01ma.hu
Fotó: LiveLeak

Ön mit tesz, ha egy pókot lát a konyha padlóján botorkálni? A legtöbben erre alighanem azt válaszolják most, hogy "agyoncsapom". És mit tesz, ha ez a pók történetesen egy farkaspók? Nos, akkor jobban jár, ha nem próbálkozik a csapkodással. Ennek a pókfajnak a nősténye ugyanis a hátán hordja a kicsinyeit, ami első ránézésre fel sem tűnik, de meglepő módon tényleg akár több száz apró pókbébi kapaszkodik az anyaállat hátára, úgyhogy amikor megpróbáljuk leütni a látszólag egy darab nyolclábút, egy pillanat alatt több száz másik szalad szét a lakás legrejtettebb zugába, ahonnan persze idővel elő fognak jönni - de ki tudja, hány újabb utódot hoznak magukkal!

A bizonyíték is itt van, egy férfi partvissal próbálkozott, aztán meg nem győzte egy kupacba söpörni a sok kicsiny pókocskát. A farkaspók egyébként csak akkor harap, ha fenyegetve érzi magát, de nem veszélyes, eltekintve némi bőrpírtól és duzzanattól - de azért az is tény, hogy legyen bármennyire ártalmatlan, azt kevesen szeretik, ha a lakást több száz pók lepi el!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.