George Lucas olcsó lakásokat építene

Milliomosoknak épült lakásból már van elég - jótékonykodik a Star Wars atyja

Olcsó lakásokat akar építeni San Franciscótól északra fekvő birtokán George Lucas amerikai filmrendező és producer, a Csillagok háborúja-filmek és az Indiana Jones-trilógia atyja.

2015.04.17 16:49MTI

A helyi, Marin megyei média úgy értesült csütörtökön, hogy a 70 éves filmmogul egy 244-lakásos komplexum építését tervezi Skywalker Ranch nevű birtokán.

Ügyvédje, Gary Giacomini szerint Lucas úgy látja, hogy kiskeresetűek és idősek által is megfizethető lakásokra lenne szükség a környéken, "milliomosoknak épült lakásokból már van elég".

A rendező saját zsebből, mindenféle állami segítség nélkül finanszírozza az ingatlanfejlesztést, amelyhez már benyújtotta a hatóságoknál az engedélyezéshez szükséges okmányokat.

Néhány éve a bírósági perrel fenyegető szomszédok ellenállásán megbukott Lucas azon terve, hogy bővítse a ranchon működő, főleg utómunkálatokkal foglalkozó, Industrial Light & Magic nevű filmstúdióját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.