Beilleszkedés

Befogadták társai a zebracsikót a veszprémi állatkertben

Néhány nappal ezelőtt, az első beszoktatáson csak az anyjával szaladgált a csikó az állatkert 15 ezer négyzetméteres kifutóján, csütörtökön pedig már négy másik állattal ismerkedett a 90 kilós kiszebra.

2015.04.16 11:45MTI

Befogadták társai a veszprémi állatkert pár hetes zebracsikóját, de az állatok összeszoktatása még két hétig is eltarthat - mondta el az állatkert igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Török László azt mondta, hogy a jelek szerint a zebracsikót gyorsan befogadták a társai.

Néhány nappal ezelőtt, az első beszoktatáson csak az anyjával szaladgált a csikó az állatkert 15 ezer négyzetméteres kifutóján, csütörtökön pedig már négy másik állattal ismerkedett a 90 kilós kiszebra - fogalmazott az igazgató.

Hozzátette: a jövő hét közepén már a zebrák későbbi "lakótársaival", az orrszarvúkkal is megismerkedik a kis jövevény.

Török László beszélt arról is, hogy a zebracsikó apja Győrből érkezett és pár hónapos udvarlás után "hódította meg a veszprémi állatkert Vanda nevű zebrájának szívét". Nászuk gyümölcse a kis zebracsődör, aki féléves koráig kizárólag anyatejjel táplálkozik, majd pedig szénát, répát, abrakot fogyaszt.

A kis állat napirendje egy kisgyermekéhez hasonló: a táplálkozást játék és pihenés váltja - közölte Török László.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a jövőben is tervezik a zebraszaporulat növelését a győri állatkertből érkező csődör fogadásával.

MTI Fotó: Nagy Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.