Alkohollal készült a rovarirtásra, de rágyújtott

Poloskát akart irtani, de magát égette majdnem halálra

Kevés híján az életébe került, de így is súlyos égési sérülésekkel végződött az autótulajdonos számára a poloskairtási kísérlet: rágyújtott, miután a kocsi belsejét átitatta alkohollal.

2015.04.16 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

Csak a szerencsén múlt, hogy a férfi most kórházban van, nem pedig a temetőben: kis híján halálra égette magát, miután poloskát akart irtani a kocsijában. A New York állambeli Long Islanden élő férfi első- és másodfokú sérülésekkel került kórházba, csak mert a poloskairtáshoz az alkoholt hívta segítségül. A 44 éves Scott Kemery azt találta ki, hogy alkohollal itatja át a kocsit, mert valakitől úgy hallotta, az hatékony fegyver a poloskák ellen. Hogy valóban elpusztultak-e a betolakodók, arról nem szól a fáma, de az biztos, hogy a rovarirtást követően Kemery beült a még mindig alkoholgőzös autóba, és reflexszerűen rágyújtott egy szál cigire.

Meggondolatlan lépés volt: a tömény alkoholgőz a kicsiny szikrától azonnal berobbant. A tűz intenzitását jól mutatja, hogy nemcsak Kemery kocsija égett ki teljesen, de a mellette álló két autót is jócskán megperzselte. Bár Kemery ki tudott ugrani a kocsiból, a lángok így is jelentős sérülést okoztak neki - jelentette a Long Island-i rendőrség nyomozója, Edward Fitzgerald. Az égési sérüléseken túl Kemerynek azért is fájhat a feje, mert elmondása szerint a kocsi nem is a sajátja volt, hanem Floridában bérelte - de ezt egyelőre nem tudták ellenőrizni, mivel a rendszám is szétégett, a rendőrök most a laborvizsgálatra várnak, hátha az alvázszám és egyéb adatok alapján beazonosíthatják a járművet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.