Child Alert

Egy nap alatt megtalálták az eltűnt kislányt egy új jelzőrendszer segítségével

Az elrabolt lengyel kislányt Nénetországban találták meg, megmentésében jelentős szerepet játszott a Child Alertnek nevezett nemzetközi riasztórendszer.

2015.04.15 16:56MTI

Az északnyugat-lengyelországi Szczecin mellett élő tízéves kislány kedden tűnt el iskolából hazamenet. A szülők által riasztott rendőrség a község térfigyelő rendszerén egy felvételt talált, amelyen a kislány abba az utcába fordult be, amelyben lakik. A kamerák egy német rendszámú kocsit is észleltek, ezért a rendőrség gyanút fogott, hogy a kislányt Németországba vitték.

A lengyel rendőrség elindította a Child Alert nemzetközi riasztórendszerbe illeszkedő eljárást indította el. Ennek köszönhetően a keresett gyerekről szóló tájékoztató adatok gyorsan terjednek nemcsak a rendőrségi hálózatokon, hanem a tömegtájékoztató eszközök révén is. A rendszerben résztvevő tagországokban ez alkalomból külön sürgősségi hívószám is működik.

A kislányt a Child Alert által átadott információknak köszönhetően szerda délután egy németországi autópálya közelében parkoló kocsiban találták meg. Sokolowski a sajtóértekezleten elmondta, hogy a gyerek egészséges. Az őt elrabló férfit letartóztatták, állampolgárságára vonatkozó adatokat nem közöltek.

A Child Alert rendszernek 11 európai ország, valamint Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok a tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.