Elismerést kapott a 67 éves zenész

Jeff Lynne csillagot kap a Hírességek sétányán

Jeff Lynne, az Electric Light Orchestra (ELO) brit rockegyüttes egykori frontembere csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán.

2015.04.14 21:59Sós Éva
Fotó: Martyn Atkins

A 67 éves zenész tiszteletére április 23-án leplezik le a 2548. számú csillagot Los Angelesben, a turisták kedvelt célpontjának számító Hollywood Boulevard-on, a Capitol Records lemezkiadó épülete előtt.

Az ünnepségen a 64 éves Tom Petty, valamint a 67 éves Joe Walsh, az Eagles amerikai rockbanda gitárosa fog beszédet mondani - olvasható az ABC News Radio honlapján.

Jeff Lynne az 1970-ben alapított Electric Light Orchestrával vált világhírűvé. A banda olyan slágereket írt, mint az Evil Woman, a Livin' Thing, a Turn to Stone, és a Don't Bring Me Down.

A zenész később producerként is érvényesült, többek között olyan híres művészekkel dolgozott együtt, mint Paul McCartney, George Harrison, Roy Orbison, Dave Edmunds és Tom Petty. Egyszerre volt tagja és producere a Traveling Wilburys nevű szupercsapatnak, amelyben Bob Dylan is helyet kapott.

Ana Martinez, az ünnepség szervezője szerint Jeff Lynne kora legjobb zenészei közé tartozik, aki jellegzetes stílusával és emlékezetes dalaival számos rajongót szerzett magának több évtizedes mágikus művészeti teljesítményt felmutató pályafutása alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.