Sose igyál előre a medve bőrére!

Megszívta a futó: addig ünnepelte a győzelmet, míg beelőzték a célvonalnál

Nem véletlen a mondás: ne igyál előre a medve bőrére, egy hosszútávfutó ráadásul a régi igazságot nem a medve, hanem a saját bőrén tapasztalta meg, amikor addig örült előre, míg második lett a versenyen.

2015.04.14 18:00ma.hu
Fotó: YouTube

Örök jótanács futóknak: sose ünnepeljenek, míg át nem lépték a célvonalat, akkor se, ha a győzelem már biztosnak tűnik. Különben könnyen úgy járhatnak, mint Tanguy Pepiot hosszútávfutó a hétvégén Oregonban megrendezett egyetemi versenyen. A sportoló a 3000 méteres távon indult el, és az utolsó néhány méteren már akkora előnye volt a többi futó előtt, hogy úgy érezte, senki sem veheti el tőle a győzelmet. Karját lengetve kezdte a közönséget hergelni és éljenzésre késztetni, csakhogy közben elkövetett egy óriási hibát: ezzel az elbizakodottsággal egyidőben a tempója lelassult - nem sokkal, épp csak egy árnyalatnyival, ami viszont elegendő volt ahhoz, hogy az utolsó métereket megnyomó ellenfele, Meron Simon egy jól időzített sprinttel beelőzze - épp a célvonalon.

Pedig Pepiot tényleg biztos volt a győzelmében, gondolatban már az aranyérmet harapdálta, amikor meglátta az őt beérő Simont. Persze megpróbált rákapcsolni ismét a sebességre, de addigra már késő volt, ellenfele lendületből vetődött át a célvonalon, míg Pepiot a kezét csalódottan leengedve döbbent rá: ezt bizony csúnyán elszámolta. Időeredménye 8 perc és 57,96 másodperc volt, míg Simon egy tized másodperccel hamarabb, 8 perc 57,86 alatt teljesítette a 3 kilométert. Ehhez nem sok mindent lehet hozzáfűzni, de az biztos, hogy nem sokan szeretnénk átélni azt, amit ez a futó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.