Öt perc volt az eltérés a haláluk közt

Míg a halál el nem választ: pár perc különbséggel mentek el 73 év után

Már senkit nem ismertek meg, az Alzheimer-kór miatt teljes homályban élték napjaikat, ráadásul egymástól távol, két különböző idősotthonban, a 73 éves házaspár mégis 5 perc különbséggel hunyt el.

2015.04.14 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/topstep07

Nemcsak egymásról nem tudtak semmit, hanem jószerével a külvilágról sem vettek már tudomást, hisz mindkettejük elméjét teljesen elhomályosította az Alzheimer-kór, ám életük vége igazi szerelmi történet: csupán néhány perc eltéréssel léptek át a túlvilágra 73 évnyi házasság után. A 89 éves Lillian és a 93 éves William (Wild Bill) Wilson még középiskolába járt, amikor megismerkedtek, most pedig együtt hagyták maguk mögött a földi létet - valahogy úgy, ahogy fiuk mindig is szerette volna, de arra ő sem számított, hogy így fog megtörténni.

"Tudtam, hogy mindkettőjüket el fogom veszíteni rövid időn belül, de annak nem volt jele, hogy ennyire közel a vég" - mondta Doug Wilson a Herald-Leader című lapnak. Mint mesélte, szülei története a Kentucky-beli Corbinban kezdődött kamaszként, William az iskolai focicsapat ünnepelt hátvédje volt, Lillian viszont a kosárlabdáért rajongott, de ez nem jelentett akadályt a szerelmükben, 1941-ben összeházasodtak. Fiuk 2015. április 7-én éjjel néhány percnyi eltéréssel két telefonhívást kapott, mindkettő egy-egy idősotthonból érkezett: az egyikben az apja, a másikban az anyja töltötte az utolsó éveket, egymástól mintegy 16 mérföldre.

A házaspár hosszú évekig kitartott egymás mellett, ám amikor már súlyos fokot ért el a demenciájuk, fiuknak nem volt más választása, mint szakértő gondoskodásra bízni őket - de az nem derült ki, miért külön ápolták őket. Mindenesetre a pár ebből már nem sokat érzékelt, emlékeik szinte teljesen a múlt ködébe vesztek. Fiuk rendszeresen látogatta mindkettőjüket és arról is gondoskodott, hogy szülei időről időre találkozzanak. Utoljára karácsonykor töltöttek együtt egy kis időt.

Wilson két nappal a halála előtt találkozott az apjával, akkor úgy érezte, hogy az élete "egy hajszálon függ". Aztán jött az a telefonhívás az otthonból, és öt percre rá a másik, így tudta meg, hogy szülei eltávoztak. "Olyan, mint a The Notebook című film, ahol a pár szintén Alzheimer-kórban szenved, de együtt alszanak el örökre" - jegyezte meg a gyászoló férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.