Már megint szabadon hagytak egy pisztolyt

3 éves gyermek lőtte agyon az 1 éves kisbabát

Holtan találtak egy 1 éves kisfiút, gyilkosa a feltételezések szerint egy nála 2 évvel idősebb másik gyerek volt, aki megtalálta a szabadon hagyott pisztolyt és addig játszott vele, míg megtörtént a tragédia.

2015.04.13 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/taoty

Meghalt egy 1 éves kisfiú vasárnap este az amerikai Clevelandben, miután arcon lőtték, a gyilkossággal pedig egyelőre egy 3 éves másik gyermeket gyanúsítják. A felelősség azonban nyilvánvalóan nem őt terheli, hanem azt a felnőttet, aki felelőtlenül tárolta a pisztolyt, úgy, hogy ahhoz hozzáférhetett az óvodás. A rendőrök egyelőre azt próbálják kitalálni, hogyan találhatta meg a kicsi a gyilkos fegyvert és miért nem vette észre senki, hogy azzal játszik, mielőtt eldördült volna a végzetes lövés - számolt be a NY Daily News.

Calvin Williams rendőrfőkapitány elmondta, hogy a megölt kisfiút Braylon Robinsonnak hívták, és azt is tudni lehet, hogy a halálos lövés idején legalább egy felnőtt is a házban tartózkodott. A pisztollyal játszó gyermekről semmit nem árult el, nemcsak a nevét, de azt sem lehet tudni, hogy fiú volt vagy lány, és az is kérdéses, hogy milyen kapcsolatban állt egymással a megölt kisfiú és a gyilkosa, illetve annak szülei. A felelősségre vonás azonban semmiképp sem kerülheti el a felnőtteket, akik sem a pisztoly elzárására nem ügyeltek, sem a két kicsire nem vigyáztak megfelelően.

"Ez ismét egy értelmetlen haláleset a városban és közvetlenül összefügg a fegyverekkel" - jegyezte meg Williams, és kijelentette, hogy keményebben ellenőrizni kellene helyi és országos szinten egyaránt, hogy milyen fegyverek vannak az emberek birtokában, mert ennek sosincs jó vége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.