Perújrafelvételt kér a börtönt megjárt színész

Damu Roland kiszabadult, visszavágna a 3 évért

Damu Rolandot három év után engedték szabadon a börtönből, ahová volt barátnője feljelentése alapján került. A színész azt mondja, nem hagyja annyiban, hogy ártatlanul kellett ennyi ideig ülnie.

2015.04.10 08:08ma.hu
Fotó: RTL Klub / Fókusz

Amikor bekerült a börtönbe, nemhogy mindenki ismerte, de mindenki utálta is - mondta Damu Roland néhány órával azután, hogy szabad emberként távozhatott a tököli börtönből. Az egykori sorozatszínészt több mint 4 éve, 2010 novemberében vádolta meg azzal a volt barátnője - aki időközben Andy Vajna felesége lett -, hogy Damu bántalmazta és megerőszakolta, majd bezárta a lakásba. Bár az eljárás során a színész ügyvédje számos ellentmondásra hívta fel a bíróság figyelmét, a testület a felperesnek adott igazat és Damu Rolandot a másodfokú jogerős ítéletben 4,5 évre akarták börtönbe zárni.

A színész ebből végül 3 évet töltött benn, mindvégig példás magaviseletet tanúsított és többször szerzett dicséretet is az őröktől, így a kiszabott időnél korábban helyezték szabadlábra. Ártatlansága mellett azonban ugyanúgy kitart, mint ahogy kitartott a bírósági eljárás egésze során, és azt mondta: nem fogja annyiban hagyni, hogy ártatlanul kellett ülnie, perújrafelvételt fog kérni minél előbb.

"Egyszer már bebizonyosodott a bíróságon, hogy Palácsik Tímea hazudott, hiszen ne felejtsük el, hogy egy vádpont alól felmentettek: amikor is ő azt mondta, hogy én őt hátba rúgtam, wesco-csizmával többször, ez alól felmentett a bíróság. Tehát hazudott. Ez alapján perújrafelvételt fogok kérni" - jelentette ki. Ezzel együtt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy semmi alapja nincs azoknak a bulvárhíreknek, melyek szerint Vajna Tímeának félnie kell tőle és testőrökkel kell körülvennie magát.

És hogy hogyan tervezi a további életét Damu Roland, aki a börtönévek alatt meg is nősült? Az kiderül a Fókusz riportjából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.