Légpuskás támadás

Katalin elhunyt, de Vilmos túlélte a lövést

Rálőttek a brit hercegi párról elnevezett vadlibákra a kanadai Pictonban, a Katalin nevű elpusztult, Vilmos túlélte a légpuskás támadást. A rendőrség szerdán vizsgálatot indított a szárnyasok pusztulása ügyében.

2015.04.09 17:34MTI

Garázdák hatoltak be a kerítésen át a Torontótól 200 kilométerre keletre fekvő település temetőjében lévő tóhoz, majd lövöldözni kezdtek az ott úszkáló libákra, kacsákra és más szárnyasokra.

A temető vezetői szerint a támadók légpuskával támadtak az állatokra. A kacsáknak sikerült elrepülniük, de a Vilmos hercegről és a Katalin hercegnéről elnevezett örvöslúd-pár nem tudott elmenekülni, mert a szárnytollaikat korábban levágták. Vilmos túlélte a támadást.

Az incidens "gyászba borította Picton lakóit" a temető egyik vezetője szerint. A két vadludat a táplálásukról is gondoskodó önkéntesek nevezték el a brit hercegi párról Katalin hercegné első, 2011-ben történt kanadai látogatása emlékére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.