Tettlegességig fajult a vita

Fojtogatta az utast a buszvezető, mert kutyával akart felszállni

Az utas torkának esett a buszvezető, miután szóváltás alakult ki köztük egy kutya miatt: az utas a szabályoknak megfelelően egy táskában vitte a kutyát, de a sofőr fojtogatni kezdte a gazdit.

2015.04.09 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/papaija2008

Egy "zsákban" tartott kutyával akart felszállni egy 19 éves férfi a buszra Brooklynban, a buszvezető viszont úgy ítélte meg, hogy nem szabályos a kutya szállítása, ezért előbb csak szóváltásba keveredtek, majd a sofőr elkapta a meg nem nevezett utas torkát és fojtogatni kezdte. A NY Daily News értesülései szerint az utas szerdán délelőtt 11:12-kor akart felszállni a járatra, a yorkshire terrier fajtájú kutyáját egy táskában tartva, de a 49 éves Toussaint Cummings rászólt, hogy a kutyával tilos a buszra szállnia.

Pár pillanattal később felállt a vezetőülésből és miután odalépett a fiatalemberhez, a kezét a nyakára kulcsolta, később pedig rácsukta a busz ajtaját, csapdába ejtve ezzel a férfit. A sofőrt a nyomozás idejére felfüggesztették az állásából - közölte a busztársaság szóvivője, a rendőrség a fojtogatás és a személyes szabadság korlátozása miatt indított ellene eljárást.

Brooklynban egyébként a tömegközlekedési szabályok lehetőséget adnak a kutyák szállítására, de csak akkor, ha "zárt tárolószerkezetben" vannak és szállításuk nem veszélyezteti más utasok testi épségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.