Rejtse tojásba a tojásokat!

Ötletes meglepetés húsvétra - még nem késő megcsinálni!

Egy jó ötlet mindig kapóra jön, néha még akkor is, ha már úgy tűnik, az utolsó pillanatokban járunk. Ezzel a furfantos csokitojás-tartóval feldobhatjuk az asztalt húsvét hétfőn is!

2015.04.05 12:35ma.hu

A húsvétra feldíszített asztal egyik már-már kötelező "kelléke" - közvetlenül a hímes tojások mellett - a takaros kis kosárka, amiben a művészetet még kevésbé értékelő apróbb locsolkodókra is készülve fürjtojás méretű csokitojásokat rendezünk el gondosan. Vagy ezt már a sokadik év után túlságosan snassznak találja, és jó lenne valami ötletesebb dekorációt kirakni?

Hát jó, akkor most mutatunk egyet. Igaz, ebből nehezebb a tojásokat kiszedni, de ha csak dísznek szánjuk, akkor mindenképp érdemes egy kis időt fordítani az elkészítésére, higgyék el, megéri - és nemcsak húsvétkor, hanem bármilyen alkalommal elkészíthető, csak legfeljebb másfajta édesség kerül bele.

Nincs is másra szükség, mint egy felfújható lufira, egy tekercs kötözőfonalra, egy flakon vízbázisú ragasztóra, meg egy papírtörlő gurigájára.

Fotó: YouTube/DaveHax

Hogyan készül?

- Húzza rá a henger egyik végére a lufit, majd annak segítségével töltse bele a kicsi csokitojásokat. Érdemes néha a csövön keresztül némi levegőt is fújni a lufiba, úgy könnyebben belemegy a "töltelék".

- Ha kész, fújja fel a lufit és kösse be jó szorosan, nehogy kiszökjön a levegő.

- Egy tálkában higítsa fel egy kissé a ragasztót, vigyázzon, ne túl sok vízzel, épp csak annyival, hogy az eredeti állagnál egy kicsivel legyen folyékonyabb. Ha túlságosan hígra keveri, a kész alkotás nem lesz stabil és tartós! Tehet bele ételfestéket is, és ha nem keveri el egyenletesre, akkor a végeredmény egy színátmenetes szálakból álló tojás lesz, ami még jobban feldobja a végeredményt.

- Nyomkodja bele a masszába jó alaposan a madzagot, hogy minden része át legyen itatva a ragasztóval.

- Kösse meg a madzag egyik végét a lufi csomójánál, majd gondosan tekerje körbe a felfújt gömböcöt, nem kell szabályosnak lennie, sőt, minél kuszább a tekerés, annál mutatósabb lesz az eredmény. A madzag beragasztózása előtt akár több részre is oszthatja a keveréket, majd más-más színekkel megfestve még mintákat is ki lehet alakítani. Egyre nagyon figyeljen: a madzagok közti hézagok ne legyenek nagyobbak, mint a lufiban lévő csokitojások!

- Tegye az elkészült művet egy tányérra és várja meg, míg a ragasztó megköt. Ez fajtától függően néhány óra lehet, de ha biztosra akar menni, hagyja ott egy éjszakára, és reggelre biztosan jöhet az utolsó lépés.

- Egy tűvel szúrja ki a lufit, majd egy ollóval óvatosan benyúlva az immár szilárd madzagdarabok közt vágja le a tetejét, hogy a tojások ki tudjanak potyogni belőle. Az ügyesebb kezűek ugyanezzel az ollóval, a kevésbé ügyesek egy hosszú csipesz segítségével tudják kiemelni az immár feleslegessé vált lufit, és máris kész a nem szokványos, de annál látványosabb húsvéti dekoráció!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.