Nem vette észre, hogy már romlott...

Forró csokival mérgezte meg a nagyi az unokákat

Tudtán és akaratán kívül mérgezte meg két unokáját és néhány felnőtt családtagját is egy olasz nagymama, aki ellen most az ügyészség a vádemelést fontolgatja: az egyik gyerek 3 hétig volt kórházban.

2015.04.02 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/hyena reality

Az egyik unokának három hétig kellett kórházban maradnia, de a felnőttek is alaposan megsínylették a nagymama forró csokiját, amit a 77 éves asszony puszta kedvességből szolgált fel nekik. Az olasz sajtó által csak Rosetta néven emlegetett asszony néhány zacskós forrócsokiport talált a kamra egyik polcának mélyén, és felettébb megörült, mert így csak össze kellett keverni a tartalmát némi meleg tejjel, és máris boldogan szürcsölhette mindenki az édesen csábító finomságot.

Az ízletes italból a nagymama, az élettársa és a fia, valamint két unokája és az ő egyik barátjuk ivott. Elsőként a nagyi élettársán jelentkeztek a nem várt tünetek: rosszul lett és hasmenéses-hányásos roham jött rá, nem sokkal később pedig a többiek is érezték, hogy baj van, végül kollektíven kellett az egész családot kórházba vinni. A felnőtteket csak rövid ideig kellett bent tartani az ételmérgezés tipikus tünetei miatt, a 8-12 év közötti gyerekek egyike viszont a hírek szerint hosszabb ideig volt kénytelen elviselni a kórházi környezetet.

Rosetta már a kórházban rájött, hogy alighanem a forró csoki lehetett a vétkes, és amikor hazatért, első dolga volt megnézni a csomagolást. Nem is kellett sokáig keresgélnie: a lejárati idő 1990. június 5. volt, vagyis a csokipor már több mint 25 éve állt a polc mélyén. Emlékei szerint ugyanis nyilván még a '80-as évek végén vásárolhatta meg, a lejárati idő előtt, de aztán teljesen elfeledkezett a tasakokró. Amikor néhány hete megtalálta a szekrény mélyén, különösen megörült neki, hogy egy ínycsiklandó csemegével lepheti meg a vendégeit, ám a meglepetés végül egészen másképp sült el.

Bár a szándékosság nagy valószínűséggel kizárható, az olasz ügyészség mégis a vádemelést fontolgatja az asszony ellen - jelentette az Independent című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.