Nem akart szexelni, ezért megfojtották

Elcsábították, perverz szexre vették rá, majd megölték a diáklányt

Három éves gyilkossági ügy végére került pont a napokban, amikor egy 19 éves diáklány gyilkosai nemcsak beismerték a tettüket, de elmondták azt is, hova rejtették áldozatuk holttestét.

2015.03.30 18:00ma.hu

Azért ment a New Hampshire-i egyetemre, hogy a tengert és annak élővilágát tanulmányozhassa, ám az örök nyughely lett a víz Elizabeth Marriott számára, akit három éve ölt meg egy barátnője és annak perverz szeretője. A 19 éves lány imádta a természetet és mindig is az állatok megmentése volt az elsődleges célja, nem véletlenül választotta a tanulásban is ezt a területet. Ám mivel az egyetem több órányi távolságra volt Massachusetts-beli otthonától, a családjával közösen úgy döntöttek, hogy a tanulmányai idejére nagynénjéhez és nagybátyjához költözik. A fiatal lány mindig is jó tanuló volt, és könnyen kötött barátságokat, rokonai teljesen megbíztak benne.

Akkor sem tartottak semmi rossztól, amikor 2012. október 9-én Lizzi azt mondta a nagynénjének és nagybátyjának, hogy egy barátjához megy, és csak éjszaka fog hazamenni. Másnap reggel látták, hogy nem tért haza, ezért először arra gondoltak, hogy a barátainál töltötte az éjszakát, ám ahogy az órák teltek-múltak és Lizzi nem jelentkezett, kezdett a rokonokon eluralkodni a pánik. Lizzitől ugyanis teljesen szokatlan volt, hogy ne telefonáljon, ha valamiért nem a megbeszélt időre ér haza. Felhívták a lány szüleit, akik azonnal kocsiba ültek és elindultak megkeresni őt.

Az egyetlen nyom, amin el tudtak indulni, Lizzi utolsó SMS-e volt, amiben megírta, hogy meglátogatja Kat barátnőjét. Innen kezdve már a rendőrség is beszállt a nyomozásba, ők derítették ki, hogy a Kat név valójában Kathryn McDonough-t takarja, akivel Lizzi együtt dolgozott egy helyi boltban. A szintén 19 éves Kat azelőtt teljesen átlagos tinédzser volt, mígnem megismerkedett Seth Mazzagliával, egy 39 éves férfival. Kapcsolatuk szédítő sebességgel haladt előre: nem sokkal megismerkedésük után Kat már odaköltözött a férfihoz, abbahagyta az iskolát és rövidesen megszakította a kapcsolatot a családjával is.

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Seth egy helyi elektronikai boltban dolgozott és szabadidejében harcművészetet tanított, ám a valódi szenvedélye a fétisszex volt - derítette ki a rendőrség. Katet is az "uralma" alá hajtotta, adataikat pedig több fétishonlapon is megtalálták, ahol hármas szexhez kerestek maguknak partnereket. Lizzi azonban nagyon távol állt attól a világtól, semmi nem mutatott arra, hogy vonzaná a perverzió - ő mindössze a barátja akart maradni Katnek.

Az eltűnése után a rendőrség kihallgatásra bevitte Katet és Sethet is, ám mindketten tagadták, hogy Lizzi nem ment hozzájuk előző este, így Kat elment a temetőbe, szellemeket akart lefotózni, Seth pedig azt mondta, futni ment ezidő alatt. A történetük azonban hamar elkezdett megváltozni, ahogy a rendőrök egyre több keresztkérdésnek vetették őket alá.

Azt mondták, Lizzi mégis elment a házukhoz, ahol vetkőzős pókert kezdtek játszani. Később állítólag közös megegyezésen alapulva szexelni kezdtek, ám Seth túl szorosra tekerte a kötelet a lány nyaka körül, ettől Lizzi rohamot kapott és meghalt. Ekkor pánikba estek és elvitték a holttestet az Atlanti-óceánba torkolló Piscataqua folyóhoz, de a rendőrség hiába vizsgálta át a területet, nem találták a tetemet. Ennek ellenére Sethet letartóztatták és gyilkossági vádat emeltek ellene.

A tisztek a pár lakásában egy szemetesben megtalálták Lizzi néhány ruháját és egy pár fekete kesztyűt - de a családtagokon kívül a barátok is megkérdőjelezték a történetet, ők sem tudták elképzelni Lizziről, hogy a személyiségéhez passzolna a perverz szex. Ennek ellenére Seth letartóztatása után Kat némi módosítással, de kitartott a történet mellett, amit előzőleg ketten mondtak el.

Fotó: freedigitalphotos.net/kraifreedom

Továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy a szex közös megegyezésen alapult, Lizzi pedig belement, hogy összekötözzék, mint egy rabszolgát, ám egy ponton Lizzi agyvérzést kapott és megfulladt. A sztori egészen hihető lett volna, ha a rendőrségnek nem tűnik fel, hogy Kat szinte kifejezetten "optimistának" tűnt, ahogy az állítólagos legjobb barátja haláláról mesélt.

Két hónappal Seth letartóztatása után a holttest még mindig nem került elő, anélkül pedig nem tudták igazolni vagy cáfolni Kat meséjét, nem tudták, részt vett-e a gyilkosságban vagy sem. A nyomozók alkut ajánlottak: ha tanúskodik Seth ellen, legfeljebb három évet kaphat, míg a nyomozás akadályozása miatt jóval többre számíthatott. Kat elfogadta az ajánlatot.

Seth Mazzaglia 2014 májusában állt bíróság elé, a holttest ekkor még mindig nem került elő. A bíráknak emiatt véletlen emberölés helyett gyilkosságként kellett tekinteniük az ügyre. A tanúk padján Kat azt mondta, Seth ellenőrzése alatt állt, kalandos szexuális életük volt, extrém igényekkel. Akkor azonban előkerült egy bizonyíték: egy levél, amit Seth írt a barátnőjének hat héttel a gyilkosság előtt.

Az üzenetben ez állt: "Válaszd ki egy ismerősöd, bármelyikük jó lesz... és ajánld fel őt nekem, hogy bármit megtehetek vele, amit akarok, miközben te nézed." Kat bevallotta, hogy ekkor választotta ki Lizzit és azzal csábította át magához, hogy egy unalmas filmet fognak együtt megnézni. Lizzinek ekkor még fogalma sem volt róla, hogy csapdába csalták. Az est egy későbbi pontján azonban Seth csatlakozott hozzájuk és a dolgok ekkor fordultak rosszra.

Fotó: freedigitalphotos.net/Matt Banks

"Seth azt mondta, hogy... arra utasított, hogy csókoljam meg Lizzit, de elégedetlen volt. Megkérdezte Lizzitől, hogy lefeküdne-e velem... ott a szobában. Ő azt felelte, hogy nem" - hangzott Kat vallomása. A visszautasításra azonban Seth feldühödött, ráadásul Lizzi másodszorra is nemet mondott. Miközben Lizzi tovább nézte a filmet, Seth bevitte a szobába a fekete kesztyűt és egy kötelet.

"Odalépett mögé, a nyaka köré tekerte a kötelet és megfojtotta. Lizzi egy rövid hangot hallatott, aztán nem mozgott tovább" - mondta Kat. Seth a más halott lányt megerőszakolta, ami mélyen felkavarta Lizzi családját. Ezután a holttestet Kat kocsijába tették és a parttól 13 mérföldre egy sziklára vitték, majd lelökték. Amikor a test egy kiszögellő sziklán megakadt, Kat lemászott és egy újabb lökéssel a vízbe hajította barátnője tetemét. Ezután a vízbe lökték a kocsit is, benne Lizzi ruháival és a gyilkossághoz használt kötéllel.

A férfi védőügyvédei megpróbálták visszaterelni a vádat az eredeti meséhez, amely szerint csupán tragikus baleset történt a beleegyezéses szex közben. Csakhogy a fekete kesztyű a bíróság számára egyet jelentett az előre megfontoltság bizonyítékával, ezért öt héttel később elsőfokú gyilkosság és nemi erőszak vádjával bűnösnek találták Mazzagliát. "Mazzaglia úr, azt akarom, hogy tudja, mérhetetlenül utálom magát! Maga egy gyáva, alávaló ember! Ellopta az okos, életvidám, gyönyörű lányunkat. Megölte Lizzit, megerőszakolta az élettelen testét, majd eldobta, mert Lizzinek annyi önbizalma és önbecsülése volt, hogy nemet mondjon maguknak" - fogalmazott az ítélethirdetés után az áldozat édesanyja, Melissa Marriott.

A férfit a nemrégiben lezárult bírósági szakasz végén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Kat viszonylag olcsón megúszta, ő 2016-ban már szabadulhat. Holttest nélkül azonban még mindig nem lehet teljesen lezárni az ügyet, csak Lizzi családja gyászol, és az egyetlen vigasz számukra az, hogy a lány a vízben nyugszik, ott, ahol mindig is annyira elemében érezte magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.