Tanulság: mindig süsse meg a békát!

Élve ette a békákat, mostanra giliszta nőtt a fejébe

Visszataszító lecke árán tanulta meg - bár már így is "eső után köpönyeg" módon - egy kínai nő, hogy nem nyerő ötlet nyersen megenni a békákat. Egy 10 centis férget szedtek ki a fejéből.

2015.03.26 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden (Képünk illusztráció!)

Jótanács: soha ne egyen senki nyersen békát, mindig süsse meg vagy panírba forgatva rántsa ki! Hogy miért? Mert különben úgy jár, mint az a kínai nő, akinek a fejéből egy tíz centis parazitát szedtek ki, és kiderült, hogy évek óta ott furakodott, meg közben szép hosszúra nőtt. A 29 éves Yin Meng ugyanis elmondása szerint még kisgyerek korában, alig ötévesen falatozott a fél perccel korábban még vidáman ugrándozó kétéltűekből, de ezek az állatok magukban hordozzák többek közt a Sparganosis nevű parazitát is.

A féreg képes átrágni magát a szöveteken és előszeretettel telepedik meg az agyban, így járt a Dél-Nyugat-Kínában élő nő is, akinek az egyik Zhaoyang megyében lévő kórház sebészei szerint a visszataszító élősködő nagymértékben károsította az idegrendszerét, de mint mondják, remélik, hogy a szervezet csodálatos öngyógyító képessége révén idővel visszafordíthatóvá válik a folyamat.

A nő hat éve folyamatos fejfájásra panaszkodott, és nemrég elájult, emiatt került kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.