Egyik óriáskígyó megette a másikat

Felvágott egy óriáskígyót - és alig hitte el, mit talált benne!

Ki tudja, milyen harc előzhette meg az utolsó összecsapást, ami végül az egyik óriáskígyó végét jelentette, de egy biztos: ilyet látvánnyal ritkán találkozunk, mint amit a vadász fedezett fel.

2015.03.26 18:00ma.hu
Fotó: LiveLeak

Amikor a vadász rátalált az erősen kidudorodó óriáskígyóra, azt gondolta, hogy a hüllő valamilyen közepes méretű állatot ejthetett el és azt emészti épp, így hát kíváncsian várta ő is és a körülötte lévő többi férfi, hogy vajon mi fog előkerülni az állat emésztőrendszeréből. Amikor felvágták az oldalát, alig akartak hinni a szemüknek: egy másik kígyó volt benne, ráadásul nem is valami aprócska példány: egy közel ugyanakkora, mint a gyilkosa.

A kígyók közismertek arról, hogy képesek igen méretes zsákmányokat is elejteni, ám a közhiedelemmel ellentétben ilyenkor nem akasztják ki az állkapcsukat: valójában az állkapocsízületük annyira rugalmas és nyúlékony izmokból és kötőszövetekből áll, hogy annyira ki tudják tátani a szájukat, mintha nem is kapcsolódna már egymáshoz az alső és felső állkapocs-fél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.