Sokkot kapott a temetkezési vállalkozó

Felült a koporsóban a "halott" és megkérdezte, hol van

Egy idősotthonban állt le a 92 éves néni légzése, az orvos pedig a vizsgálat után úgy ítélte meg, hogy az asszony elhunyt. Később azonban - már a halottasházban - kis híján kimászott a koporsóból.

2015.03.26 12:00ma.hu
Fotó: Paradise Funeral

A sokktól ájultan esett össze egy német temetkezési vállalkozó, amikor váratlanul kinyílt a nem sokkal korábban beszállított koporsó fedele, a "halott" pedig kiszólt belőle, hogy "hol vagyok?" A 92 éves nőt néhány órával korábban egy nyugdíjas otthon orvosa nyilvánította halottnak Gelsenkirchen városban, ezután szállították át a koporsóba fektetve a Münstremann temetkezési vállalat halottasházába. Mikor a vállalkozó magához tért, a néni továbbra is ott feküdt a koporsóban, de mindkét szeme nyitva volt és szemmel láthatóan nem volt halott.

A hullaházi dolgozó ellenőrizte az asszony pulzusát, majd mentőt hívott és azonnal a helyi kórházba száguldottak a "feltámadt" nővel. Ezek után tájékoztatták a családot is, hogy tévedés történt és a hozzátartozójuk mégis életben van.

A rendőrség már megkezdte az eset kivizsgálását, kihallgatták nemcsak a nénit halottá nyilvánító orvost, de az ápolónőket is, akik felfedezték az ágyában fekvő nőt. A szanatórium vezetője, Lother Burger sajnálatát fejezte ki a kínos eset miatt, egyúttal hozzátette, hogy nemcsak emberileg megmagyarázhatatlan az efféle tévedés, de a nyugdíjas otthon hírnevén is sokat rontott az ügy, azóta a német sajtó szinte felfalta az intézményt, most úgy érzik, pellengérre lettek állítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.