Nem érti a death-metál zenekar a döntést

Letiltották a turnét: sajtreszelővel hámozta meg magát a zenész

Nem engedik fellépni Glasgow-ban az Eat The Turnbuckle nevű death-metál bandát, mivel korábbi koncertjeik rendre vérben úsztak: a zenészek önmagukat kínozták közben. Az együttes nem érti a döntést.

2015.03.25 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

A death-metál koncertek sosem a visszafogottságukról voltak híresek, ám az amerikai Eat The Turnbuckle nevű banda az átlagosnál is messzebbre megy a fellépésein: nem ritka, hogy a tagok egymásra támadnak különböző kínzóeszközökkel, például szögesdróttal körbetekert baseballütővel, de a közelmúltban egy sajtreszelővel "hámozták meg" az egyik zenész hátát, véres sebeket ejtve a bőrén. A brutalitás miatt az európai turnét kezdett együttest a skóciai Glasgow városvezetői egy gyors döntés után nem engedik fellépni.

Az ETT tagjai értetlenül állnak az eset előtt, annál is inkább, mert előzőleg Edinburghben akadálytalanul állhattak a rajongóik elé. "Nem tudjuk, mi volt a probléma" - jegyezte meg El Schlak-O gitáros, amikor azzal szembesültek, hogy rendőrök akadályozták meg a színpadra lépésüket. "Egy nemzetközi turnézenekar vagyunk. A színpadon bohóckodunk és erőszakosak vagyunk magunkkal szemben" - ismerte el a zenész, hozzátéve, hogy ok nélkül feszítik őket keresztre. "Ez egy istenadta jog, hogy bárki megnézze, ha úgy dönt. Ha nem tetszik, szemet kell hunyni felette" - kommentálta a rendszeresen kegyetlenségbe torkolló fellépéseket.

"A birkózók is pontosan ugyanezt csinálják zene nélkül, szóval tényleg nem értem" - folytatta El Schlak-O, aki nem tagadta, hogy sajtreszelőt is szoktak használni, ezen kívül létráról ugrálnak le és a szögesdrót is állandó színpadi kellék. "Szerzünk néhány sérülést és zúzódást, de ez a játék lényege. Profik vagyunk. Sok-sok éve így csináljuk" - magyarázkodott a gitáros, majd azzal zárta a nyilatkozatát, hogy előbb vagy utóbb vissza fognak térni és senki nem tudja majd őket megállítani - addig pedig a rajongókban bíznak, akik talán elég erőteljesen tudnak hatni a városvezetésre.

John Lamont skót politikus ugyanakkor azt közölte, hogy érthetetlen, hogyan kaphatott fellépési engedélyt egy olyan zenekar, amely a jelek szerint a véres erőszak híve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.