Nem találtak alkoholt az alvó sofőr vérében

Békésen durmolt az autópálya közepén - felébreszteni se tudták a sofőrt

Húzós hete lehetett a sofőrnek, mert úgy nyomta el az álom az autópálya közepén, hogy a többi autós felébreszteni se tudta, rendőrt és mentőt hívtak hozzá, akkor eszmélt a mély álomba zuhant férfi.

2015.03.25 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/graur codrin (Képünk illusztráció!)

Az autósok nem akartak hinni a szemüknek, amikor meglátták, miért áll az autópálya közepén - igaz, kihúzódva a leglassabb sávba - egy jármű éjjel 2 órakor az ausztráliai M1-es úton. Ebben a sávban az autósok 110 km/h-val mehetnek, az álló autó tehát mindenképp balesetveszélyes volt, sőt, minden túlzás nélkül az életveszély is ráfogható. Amikor néhányan megálltak, hogy megnézzék, mi történt az autóval, megdöbbenve látták, hogy a sofőr mélyen alszik a vezetőülésben, de annyira, hogy hiába kopogtak az ablakon és hiába próbálták őt felébreszteni, ő meg sem mozdult.

Természetesen azonnal értesítették a mentőket és a rendőröket, nekik aztán sikerült magához téríteniük a vezetőt, de egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozta a különösen mély elalvást. Az új-dél-walesi rendőrség szóvivője az Australian Daily Telegraphnak elmondta, hogy a férfi vérében nem volt alkohol, de a vizeletminta megszerzése érdekében rövid időre letartóztatták a meg nem nevezett sofőrt. Az eredmények megérkezéséig vádemelés nélkül szabadon bocsátották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.