Ő lett a bécsi Life Ball arca

Conchita Wurst aranytónusú szecessziós Klimt-festményben pózol

Conchita Wurst lett a 2015-ös bécsi Life Ball arca, az esemény plakátján az énekes egy Klimt-festmény díszletei közt látható.

2015.03.24 18:30MTI

A bál tavalyi plakátjához képest, amely egy meztelen transzneműt ábrázolt, az idei sokkal visszafogottabb. Az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi győztese Klimt Adéle Bloch-Bauer I. című aranytónusú festményét keltette életre, ezzel is kapcsolódva a bál idei tematikájához, a szecesszióhoz.

Conchita Wurst aranyszínű ruháját csaknem 13 ezer Swarovski kristállyal rakták ki, a díszítésen több mint 1200 órát dolgoztak. A ruhát a bécsi Kärntner Strassén található Swarovski bolt kirakatában állítják ki. A kirakatot 24 karátos arannyal díszítik, és a háttérben Flórának, a virágok és a tavasz istennőjének alakja tűnik majd fel.

Az idei plakáton az osztrák himnusz egy sora olvasható: "Heimat bist großer Töchtersöhne" (nagy fiaid hazája vagy). A bál szervezője szerint az utalás óvatos, de az üzenet nem kevésbé hangsúlyos.

A neves német fotós, Ellen von Unwerth a képeket a szecesszió jegyében készítette. Elmondta: kedveli Klimt festményeit és azok színvilágát, és igen ösztönzőleg hatott rá, hogy ennek a nagyszerű alkotásnak a mintájára készíthette el ő is az esemény plakátját.

A Life Ball idei poszterét az eseményt kísérő jótékonysági rendezvényen, az Aids Solidarity gálán árverezik el. A David La Chapelle fotós által készített tavalyi plakátfotó 180 ezer euróért (csaknem 55 millió forintért) talált gazdára.

A bál tiszteletére az osztrák pénzverde aranyérmét bocsát ki, az értékesítésből származó bevétel fele az Aids Life egyesülethez kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.