Sokan gondolták, hogy végképp az enyészeté lett

Egymillió fontot érhet Az olasz meló 46 év után előkerült Lamborghinije

A klasszikus sportautóról sokan gondolták, hogy végképp az enyészeté lett, ám most, csaknem öt évtized után mégis előkerült, méghozzá kitűnő állapotban.

2015.03.24 01:30MTI

Egymillió fontot (420 millió forintot) érhet az a Lamborghini, amely Az olasz meló című 1969-es filmben szerepelt és 46 év után most két brit üzletember bukkant rá.

A Lamborghini Miura a film egy Alpokban forgatott jelentében lángok martalékává vált egy alagútban, majd egy bulldózer kitolta onnan és a mélybe taszította.

A klasszikus sportautóról sokan gondolták, hogy végképp az enyészeté lett, ám most, csaknem öt évtized után mégis előkerült, méghozzá kitűnő állapotban - számolt be a fejleményről a The Daily Telegraph online kiadása.

Iain Tyrrell brit üzletember karácsonykor kapott egy tippet a Miuráról. Lehetősége nyílt rá, hogy tüzetesen megvizsgálja, és megpróbálja hitelesíteni.

"Kezdetben szkeptikus voltam, hiszen 46 éve senki sem látta. De megbízható forrásból származott az információ, tehát komolyan vettem. Nagyon James Bond-szerű volt az egész, Párizsba kellett utaznom, hogy egy titkos földalatti garázsban megvizsgáljam a kocsit" - mondta a Daily Mailnek.

Tyrrell úgy értesült, hogy Az olasz meló kérdéses jelenetéhez két autót használtak, mindkettőt a Lamborghini biztosította a forgatáshoz. Az egyik valóban roncshalmazzá vált a jelenetben, a másik viszont sértetlenül megúszta.

Tyrrell, a Cheshire Classic Cars tulajdonosa elmondta, hogy Az olasz meló Lamborghinije a szuperautók afféle szent grálja, mivel senki sem tudta, hogy mi történt vele a forgatás után. Az üzletember szerint késég sem fér ahhoz, hogy valóban az eredeti autó került elő.

Tyrrell üzlettársával, Keith Ashworthszel azt tervezi, hogy világszerte bemutatják a Lamborghinit, amelyet 2004-ben a Top Gear magazin "a világ legmenőbb autójának" választott.

Az olasz melót Peter Collison rendezte Michael Caine, Noel Coward és Benny Hill főszereplésével. A Golden Globe-díjra jelölt akciófilmből 2003-ban felújítás is született Donald Sutherland, Mark Wahlberg és Edward Norton közreműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.