Még az ágyban sem vetkőzik le

Drámai vallomás: 122 kilót fogyott, de sosem látta még így a testét

Nemcsak a strandon, nagy nyilvánosság előtt, de még az ágyban sem volt hajlandó levenni az inget, annyira szégyellte, ahogy a bőre megereszkedett a 122 kilós fogyás után. Most felfedte az igazságot a fiatal férfi.

2015.03.23 10:00ma.hu

Szívszorító videóban vallott saját kálváriájáról egy 22 éves fiatalember, aki az egyik legnagyobb adománygyűjtő oldal segítségével akarta összeszedni a plasztikai műtéthez szükséges összeget. A brooklyni Matt Diaz az elmúlt hat év alatt 122 kilótól szabadult meg, bőre azonban nem tudta követni a drámai fogyást, és bár Matt minden erejével azon van, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen, mégis szeretné, ha nem kellene szégyellnie magát például az intim helyzetekben.

"122 kilót fogytam az almúlt hat évben. Amikor 16 éves voltam, a legmagasabb súlyom mintegy 225 kiló volt. Nagy híve vagyok a pozitív testképnek, de sosem néztem még meg, hogy a felesleges bőr valójában hogyan néz ki... Még sosem tettem ilyet, és nagyon, nagyon félek" - mondja a férfi a videón, amelyet a fürdőszobájában vett fel. A vallomás viszonylag vidáman indul, de aztán Matt sírva sorolja azokat a megpróbáltatásokat, amelyek a fogyása örömét beárnyékolják.

A férfi gyomorszűkítő műtét segítségével, valamint a táplálkozása megváltoztatásával és kitartó mozgással szabadult meg a felesleges kilóktól, de mint mondja, semmilyen erőfeszítéssel nem volt képes csökkenteni a testén lévő felesleges bőrmennyiséget, ez az egy olyasvalami, amivel mindmáig küzd. "Ha lefekszem valakivel, vagy ha például a strandon, vagy hasonló helyen vagyok, akkor nem tudom levenni az ingemet" - mondja könnyes szemmel.

Fotó: YouTube

"Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy megtanuljuk szeretni a testünket úgy, ahogy van, akkor is, ha nem feltétlenül tetszik minden apró részlet. Ugyanakkor azóta, hogy írok és beszélek róla, még sosem mutattam meg senkinek a felesleges bőrt. Úgy éreztem, valahogy tisztességtelen lenne mások előtt és magammal szemben is. Nem tudtam azt mondani másoknak, hogy szeressék magukat, miközben saját magamat rejtegetem és szégyellem a bőröm" - folytatja Matt, aki évek óta a közösségi médiában dokumentálta a fogyása ütemét.

Persze azt sem titkolja, hogy ezt a videót mennyire nehéz volt elkészítenie, és nem sok hiányzott hozzá, hogy végül ne ossza meg a nyilvánossággal. Félelmei azonban csak kis részben igazolódtak be, mert igaz, hogy kapott néhány negatív kritikát is, de összességében inkább a biztatás volt a jellemző. A GoFundMe nevű adománygyűjtő oldalon ráadásul annyian álltak mellé, hogy két nap alatt az eredeti célként kitűzött 20 ezer dollár helyett 47 ezret ajánlottak fel neki azok, akik segíteni szeretnének neki, hogy egy plasztikai műtétsorozattal távolítsák el a felesleges bőrt.

"Nincs semmi baj azzal, ha meg akarjuk változtatni a dolgokat. Nem akarom gyűlölni a testemet, csak azt akarom, hogy jobb legyen" - ismerte be Matt Diaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.