"Szerencsésnek mondhatom magam"

Csoda, hogy túlélte: 400 méh csípte meg az idős férfit

A kórházban az orvosok mintegy 400 méhcsípést számoltak össze a 89 éves férfin, aki ezek után szinte csodának tartja, hogy túlélte a feldühödött raj támadását. A méhek a segítőket sem kímélték.

2015.03.23 08:03ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Szerencsésnek tartja magát a 89 éves utah-i férfi, hogy még mindig életben van, és ez nem túlzás: a hétvégén egy feldühödött méhraj támadta meg, miközben egy baseballmeccset nézett. A kórházban összesen mintegy 400 csípést számoltak össze a testén, de a támadás legjelentősebb része a férfi fejét érte. Jay Francis most már az otthonában lábadozik, de egyelőre alig tudja felfogni, hogy mi történt vele. "Először egy méh volt, aztán kettő, majd három. Aztán már mindenütt ott voltak" - mesélte az egyik helyi lapnak. "Egyszerűen borzalmas volt. A fejem elkezdett fájni. El sem tudtam hinni, hogy mennyire érzékeny lehet" - mondta.

A bajba jutott férfinak a fia, Kevin sietett a segítségére, amikor meglátta, hogy apját ellepték a méhek. "Az arcát teljesen elborították a méhek. Csak a szeme és a szája látszott... olyan volt, mintha egy Alfred Hitchcock-filmből jöttek volna elő" - magyarázta Kevin, aki szintén szerzett néhány csípést és a megtámadott férfi felesége sem úszta meg. A méhtámadás miatt a meccsen részt vevő játékosok és a nézők is elmenekültek, de a szemtanúk elmondása szerint közel 15 percen keresztül nem csillapodott a méhek dühe, egészen addig, míg a tűzoltók meg nem érkeztek.

"Az emberek futottak mindenfelé, miközben a méhek támadtak. Nagy volt a kavarodás" - mondta Robert Hooper, a tűzoltók kapitánya. "Mivel nagyon agresszívak voltak, habot és vizet használtunk, hogy elpusztítsuk őket" - tette hozzá. A méhcsípést szenvedett emberek legtöbbjét már a helyszínen ellátták, de Jay Francist muszáj volt kórházba vinni. A csapat edzője, Matt Bezzant elmondta, hogy a méhek egy fatörzsből jöttek elő és több játékost is üldözőbe vettek - az azonban nem világos, hogy mi váltotta ki a haragjukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.