Eltűnt a Nap fele

Napfogyatkozás - ahogy mi láttuk

Aligha akad március 20-án olyan ember, aki délelőtt nem az eget kémleli - természetesen megfelelő védőeszközzel felszerelkezve, vagy ennek híján a Nap visszatükröződő képét próbálja megörökíteni. Mi is.

Napfogyatkozás 2015.03.20. >>> KATT a képekért! képgaléria

2015.03.20 12:14ma.hu
Fotó: ma.hu (A galériához KATT a képre!)

2015. március 20-án délelőtt az ország legtöbb részén a napfogyatkozás tartotta lázban az embereket, nem volt kivétel szerkesztőségünk sem ez alól. A galériában látható fotók azt mutatják, mit lehetett látni az égitest részleges eltűnéséből Budapesttől mintegy 50 km-re. A Napot egy papírlapon fúrt lyukon keresztül "vetítettük" a falra, emiatt némileg megtévesztő lehet az eltűnés "iránya", amely a valóságban felülről harapott ki egy darabot a Napból, míg a falra vetült képen ez alul látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.