Hagyja az órát a fenébe!

Sose sikerül eltalálni? Így készítsen tökéletes lágy tojást!

Kemény tojást bárki tud főzni, tulajdonképp mindegy, hogy 10 perc után vesszük ki a lobogó vízből vagy ott felejtjük 20-ra is. De mi van a lággyal? Vagy folyik a fehérje, vagy megfőtt a sárgája is...

2015.03.20 10:00ma.hu
Fotó: YouTube/DaveHax

Van, aki a 3 percesre esküszik, más inkább az 5 percet preferálja, de 10-ből 9 esetben mégsem sikerül tökéletesen eltalálni, hogy a lágy tojásnak a fehérje kemény legyen, nyúlós rész nélkül, de a sárgája csábítóan csurogjon szét, ahogy belevágunk. Már csak azért sem, mert bár a néphiedelem szerint a két tojásnál egyformább nincs a világon, de valójában minden tojás különbözik, elég csak egy kicsi eltérés a héja vastagságában vagy pár milliméternyi méretkülönbség, és máris másképp hat rá a forró víz.

Nos, erre a problémára kínálunk most egy igazán frappáns ötletet. Ugyan a végeredmény nem lesz tökéletesen gömbölyded formájú, de a tojásnak ennél a típusánál nem is olyan lényeges ez - a lényeg, hogy amikor kiskanállal megesszük vagy akár a videóban látható példához hasonlóan egy pirítósra folyatnánk, akkor pont megfelelő állagú legyen.

A trükkhöz nem kell más, mint egy kb. 10x10 centis folpack, pár csepp olaj és segédeszközként egy bögre. A tojást ezzel a módszerrel körülbelül 4 percig kell főzni, de felejtse el az órát, sokkal fontosabb a látvány, csak nézni kell, hol tart a keményedésben a fehérje. Persze lehet, hogy az első néhány alkalommal még nem leszünk olyan ügyesek, mint a videón látszik, de hosszú távon mégiscsak megéri gyakorolni, főleg ha szereti a lágy tojást!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.