Nem tervezte a lebukást a banda

Felhívta a rendőrséget és élőben közvetítette a betörést a tolvaj

Az a fránya technika: már megint az volt a hibás egy betörés lelepleződésében, ráadásul nem is egy, hanem mindjárt három tolvajt sikerült a zsaruknak fülön csípniük, miután egyikük telefonja élőben "közvetített".

2015.03.20 08:26ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Amikor valami baj van, akkor jól jön a telefonoknak az a funkciója, hogy a segélyhívó számot minden különösebb teketória nélkül fel lehet hívni, sok esetben például a billentyűzárat sem kell feloldani, hogy tárcsázhassuk mondjuk a 911-et, ha épp Amerikában járunk. Ám vannak esetek, amikor az ember a pokolba kívánja az efféle könnyítéseket, például amikor egy tolvaj épp a betörés kellős közepén van. Hát még ha három!

Nos, pontosan ez történt csütörtökön a minnesotai Mankato városban, ahol három fickó épp csak elkezdte tervezgetni a betörést, mikor egyikük zsebében önállósította magát a telefon és felhívta a rendőrség számát. A diszpécser fogadta a hívást, majd másodpercekkel később meghökkenve hallgatta, ahogy két férfi arról beszélget, hogy lopni kéne valahonnan, esetleg betörni valahová.

A hívás összesen 34 percig tartott, ami bőven elég volt arra, hogy a rendőrök bemérjék a leendő tolvajok helyét és elinduljanak hozzájuk. Nem sokkal később már le is tartóztatták őket, meg egy harmadik társukat, akinek a hangja az akaratlan hívás közben nem hallatszott. Az utolsó, amit a központban ülő diszpécser hallott, a következő volt: "azt hiszem, rendőröket látok", majd a futás jellegzetes hangjai.

A bandának egyébként a rendőrök megérkezéséig sikerült behatolnia az egyik mankatói üzletbe, ahonnan készpénzt és pár egyéb holmit vágtak zsebre, de elvinni már nem tudták - adta hírül a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.