Nem bizonyítható a gyilkosság

Leszúrta a terhes nőt és kivágta a hasából a magzatot

Megtámadott egy 7 hónapos terhes nőt, leszúrta, majd kivágta a méhéből a magzatot egy nő, aztán úgy vitte be a kórházba, mintha a saját gyereke született volna holtan.

2015.03.19 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Babaruhákat akart vásárolni a héthónapos terhes kismama, ám helyette kegyetlen támadásban volt része, amikor találkozott a ruhácskákat meghirdető nővel: a 34 éves Dynel Lane leszúrta a kismamát, majd kivágta a méhéből a magzatot. A nyomozók egy telefonhívás után - amely szerdán délután 2:41-kor futott be - indultak el a coloradói Longmontban álló házba, ahol a sérült, de szerencsére nem életveszélyes állapotban lévő 26 éves áldozat kiabált segítségért.

"Ez tragédia az anya számára" - mondta Jeffrey M. Satur, a Longmonti Rendőrség parancsnoka. "Elment ebbe a házba, aztán megtámadták és kilopták belőle a babáját." A kórházban megműtötték a meg nem nevezett nőt és fizikailag jól gyógyul a szerdai támadás óta, de lelkileg alighanem lassabban fog túljutni a megrázkódtatáson. A támadó később megjelent a helyi kórházban a halott magzattal és azt állította, hogy elvetélt.

A kórházba a férje vitte a halott magzattal együtt, ám őt nem tekintik gyanúsítottnak. Lane-t viszont elsőfokú gyilkossági kísérlet, testi sértés, valamint tudatosan elkövetett, halállal végződő gyermekbántalmazás vádjával tartóztatták le. Utóbbi esetben nem tekintik gyilkosságnak, amit a magzat ellen elkövetett, ugyanis jogilag nem bizonyítható, hogy a baba élve született-e, márpedig enélkül nem beszélhetnek gyilkosságról - emlékeztetett a NY Daily News című online hírportál.

Lane-nek két saját gyermeke van, de a rendőrség azt nem mondta el, hogy a vizsgálat ideje alatt őket az apjuknál hagyták-e vagy állami gondozásba kerülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.