Több ezer dollárt csalt ki

Hamis mellrákkal csapta be a segítőkész embereket

Negyedik stádiumú mellrákról számolt be nyilvánosan egy nő, és azt állította, hogy nincs pénze a műtétre, így csalt ki több ezer dollárt a segítő szándékú emberektől - miközben kutya baja sem volt.

2015.03.19 08:06ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/marin

Nem ez az első ilyen eset a világon, de a floridai Citrus megyében még nem történt hasonló, épp ezért jókora megdöbbenéssel értesültek az emberek arról, hogy egy honfitársuk a jóhiszeműséget kihasználva csalt ki több ezer dollárt a gyanútlan adakozókból. A Hernando városban élő 36 éves Kelly Johanneson 2013 végén tűnt el egy teljes hónapra, majd visszatérve azt mondta a családjának, hogy egy súlyos diagnózist állapítottak meg az orvosai: negyedik stádiumú mellrákot, amit mielőbb meg kell operálni.

Ehhez azonban pénzre volt szüksége, nem is kevésre, így hát arra kérte a családtagokat - közeli és távolabbi rokonokat egyaránt, no meg a barátait is, hogy segítsenek neki összegyűjteni a műtéthez szükséges összeget. Ők összefogtak, ráadásul nemcsak a saját zsebükbe nyúltak bele, de a GoFundMe adománygyűjtő oldalon is nyitottak egy számlát Johanneson számára, melynek segítségével összesen több mint 4400 dollárnyi adományt dobtak össze a jószándékú emberek.

Csakhogy valaki panaszt emelt a nő ellen, emiatt a rendőrség kíváncsiságát is felkeltette a "halálos beteg" nő. Elkezdték vizsgálni az általa elmondottakat, beleértve az őt állítólag kezelő orvosok nevét és a különféle leleteket, de a végén kiderült, hogy valójában senki nem tud róla semmit abban a rákközpontban, ahol elmondása szerint az életmentő beavatkozásra készül. "Úgy hinnénk, hogy teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki egy olyan szörnyű betegséget, mint a rák, haszonszerzésre használjon. Johanneson fájdalmat okozott nagyon sok embernek, akik nem is ismerték őt, mégis segíteni akartak" - hitetlenkedett John Bergen nyomozó.

Egy rákos betegek kezelését segítő alapítvány önkéntese annyit tett hozzá a detektív szavaihoz, hogy az efféle esetek alapjaiban rendítik meg a közbizalmat, és ha valaki így visszaél a jóindulattal, azzal azoknak a gyógyulását is veszélyezteti, akiknek viszont tényleg szükségük lenne a pénzbeli segítségre. A rendőrség jelenleg Johanneson csalásának áldozatait próbálja felkutatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.