Csak vásárolni mentek a boltba és meglőtték őket

Eltévedt golyókkal lőttek meg két ártatlant

Véletlenül keveredett bele egy utcai lövöldözésbe két járókelő, az utca túloldalán fajult el egy vita, de néhány golyó célt tévesztett és az ártatlanul arrafelé sétáló vásárlókat találták el.

2015.03.17 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Egy 79 éves nőt a nyakán, egy 51 éves férfit pedig a gyomrában és a fenekében talált el egy-egy golyó, amikor gyanútlanul egy élelmiszerbolt felé tartottak és közben akaratlanul is egy utcai lövöldözés áldozatai lettek. A New York egyik talán legzűrösebb környékének számító Harlemben az idős nő hetente legalább négyszer szokott betérni a boltba, amellyel szemközt a lövöldözés kitört. "Abban a másodpercben történt, ahogy ő belépett az ajtón. Lövések dördültek" - mesélte a NY Daily News című lapnak Leonidas Cabrera, a bolt 25 éves vezetője.

"Láttam, hogy vérzik, de ő nem tudta, hogy meglőtték. Elkaptam és leültettem, aztán elszorítottam a sebet" - folytatta a boltvezető. A golyó láthatóan áthatolt az idős nő arcán és a nyakán, de a vevő tudatánál maradt és képes volt beszélni. "Kérdezte, hogy rossz a helyzet? Mondtam, hogy nem, nem annyira rossz. Azt mondtam neki: beszél, nem? Szóval nincs akkora baj" - mesélte Cabrera. Mint utóbb kiderült, pillanatokkal a lövések dördülése előtt egy fiatalember ment oda az utca túloldalán álló néhány férfihez és legalább négy lövést adott le. Az egyik golyó azonban gellerg kapott és a szupermarket előtt álló busz szélvédőjére pattant, de egyelőre nem tisztázott, hogy ez ugyanaz a golyó lehet-e, amelyik a 79 éves nőt is eltalálta.

A másik áldozat egy férfi volt, akinek a nővére elmondta, hogy kifelé jöttek az épületből, amikor meghallotta a pisztoly hangját. "Egész idő alatt fogtam a kezét. A járdán feküdt, miközben vérzett. Semmi köze nem volt az egészhez" - magyarázta a Tia nevű nő. A lövöldözés után mindkét sérültet a Harlemi Kórházba vitték, rendőrségi források szerint állapotuk stabil. A lövöldözéssel egy 18 éves fiatalt vádolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.