Rejtélyes részletek egy elmúlt életből

"Anyu, én más vagyok, mint hiszed" - reinkarnálódott a néhai színész?

Meghökkentő sztorival állt anyja elé a mindössze ötéves fiúcska, miután már egy éve folyamatosan rémálmok kísértették az éjszakáit. Azt állítja, hogy ő valójában egy 1964-ben meghalt színész reinkarnációja.

2015.03.16 22:00ma.hu
Marty Martyn azon a bizonyos fényképen

Alaposan felforgatta anyja életét és lelki nyugalmát egy mindössze ötéves fiúcska, miután azt állította, hogy ő egykor egy hollywoodi színész volt, aki most újjászületett. Ryan Hammons különös története akkor kezdődött, amikor még csak 4 éves volt, anyja elmondása szerint meglepően élénk, ám egyúttal felkavaró rémálmok kezdték gyötörni. Akkor még nem árulta el az anyjának, mi állhat a háttérben, ám egy év után váratlan bejelentést tett. "Azt mondta: anya, valamit el kell mondanom neked - én valaki más vagyok" - emlékezett vissza a pillanatra Cyndi Hammons.

Az oklahomai Muskogee-ben élő nő eleinte azt hitte, csak egyszerű gyermeki képzelgésről van szó, de Ryan egyre több részletet mondott el az állítólagos előző életéből, amit nehéz volt figyelmen kívül hagyni. Elmesélte például, hogy hogyan járta egykoron a világot, hogyan dolgozott együtt olyan sztárokkal, mint például Rita Hayworth, és hogy a Broadwayen táncolt. "A történetei annyira részletesek és gazdagok voltak, hogy semmiképp sem lehettek egy gyerek fantáziájának szüleményei" - állapította meg az anya.

Bevallása szerint Ryant a baptista egyház keresztény szabályai szerint nevelte és soha nem került szóba olyasmi, hogy hinnének a reinkarnációban. A kisfiú hihetetlen megjegyzései azonban nem hagyta nyugodni őt és érezte, alaposabban utána kell néznie a dolgoknak. "Megtaláltuk a képet és ez mindent megváltoztatott" - meséli. A kép, amiről beszél, egy könyvtárban került elő egy hollywoodi emlékkönyvből, amely a Night After Night című film 1932-es forgatásának egy pillanatát ábrázolja.

"Anya lapozott egyet a könyvben és azt mondtam, hogy ez én vagyok, ez az, aki én voltam" - vette át a szót Ryan. A színészről kiderült, hogy nem egy élvonalbeli szereplő volt, csupán egy mellékszereplő, egy filmes levéltáros pedig némi kutatás után azonosítani tudta az addig ismeretlen színészt: Marty Martynról volt szó, aki eleinte mellékszerepekből élt, majd Hollywoodban színészügynök lett.

Most Dr. Jim Tucker pszichiátria-professzor vizsgálja Ryan állításait, ugyanis számára is szokatlannak tűnik, hogy egy olyan színészről, akiről még a felnőttek is alig-alig hallottak, nemhogy az életrajzának apró részleteit ismerjék, arról egy ötéves kisfiú aprólékos információkat mondjon el, melyek tökéletesen egybevágnak az egykori színész életével. A különös jelenségre mindazonáltal egyelőre nincs hiteles magyarázat, Ryan elbeszéléseit tovább elemzik - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.