Egész nap két lábon sétál a szerencsétlen eb

Látványnak cuki, de vajon jó ez a kutyának is?!

Amikor a bűbájos pudli végigsétál az utcán, mindenki megfordul utána, bár a környékbeliek már kezdenek hozzászokni a látványához. De vajon nem minősül-e már kínzásnak, amit gazdái művelnek vele?!

2015.03.13 10:00ma.hu
Fotó: CBS

Meglepő jelenet tárul egy közelebbről nem azonosított kínai város lakói elé nap mint nap, amikor egy kutyatulajdonos házaspár elindul a kis házikedvencükkel a napi sétára. Az egyéves ölebnek már a kinézete sem szokványos: kis szoknyácskát, hozzáillő harisnyát, valamint kabátot visel, az egészet egy lazán félrecsapott kötött sapka teszi teljessé, a hátizsákjában meg talán a jutifalat lapul, amit a séta végén jóízűen fal be.

De ami igazán meglepő, hogy a divatosan felöltöztetett kutya pont úgy közlekedik, mintha csak egy kisgyerek lenne: a két hátsó lábán lépked, miközben a mellső mancsát a gazdája - vagy talán már inkább "anyukája" fogja.

A látvány minden kétséget kizáróan kiérdemelte az "übercuki" minősítést, a fanyalgók inkább giccsesnek mondanák, de nem ez a legnagyobb baj: erősen kérdéses, hogy vajon ez a viselkedés jó-e a kutyának, azon kívül, hogy a dicséretért sokszor egy jólnevelt eb tényleg bármit megtesz, akár még azt is, hogy gazdái kedvéért egész nap két lábon jár. A teste azonban alapvetően nem erre van berendezkedve, így csak találgatni lehet, hogy mikor jelentkeznek majd az első mozgásszervi problémái, akár a csípőjét, akár a gerincét érintve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.