Új üzletág

Szingli? Béreljen barátot!

Barátbérléssel megúszható a házasság. Ez főként az egyedülálló nőknek jó hír.

2015.03.12 18:21MTI
freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Kína legnagyobb online piacán, a Taobaón a felfújható szamártól kezdve az élő egéren át a női mellimplantátumig szinte minden megvásárolható. Az utóbbi időben pedig a társaságukat "bérbe adó" férfiak is feltűntek a kínálatban. Az úriemberek napi bérleti díja 100 jüantól (45 ezer forint) egészen 10 ezer jüanig (450 ezer forint) terjed, ámde ha a bérlő még romantikára is - például kézfogásra, mozizásra, ölelésre vagy éppen egy közös internetes szörfölésre - vágyik, annak pluszköltsége van.

A barátbérlést meglepő módon nem a magányos szívek vigasztalására találták ki, hanem elsősorban azért, hogy a húszas éveik végén vagy már azon is túl járó városi nők a házasodást forszírozó, vidéken élő szüleiket megnyugtassák.

A nők férjhez adásának fontossága ősi időkre nyúlik vissza Kínában. Napjainkban ezt a helyzetet tovább bonyolítja az, hogy a fiatalabb generációk házassági képletében ma már a szerelem is szerepel. A nyugati és kínai romantikus komédiákból és popzenékből merítő kínai nők közül sokan már nem tartják elfogadhatónak az előre elrendezett frigyet, és inkább várnak a "nagy Ő"-re. Sanghajban a 2012-es statisztikákból kiderült, hogy az oltár elé vezetett nők átlagéletkora először haladta meg a 30 évet. Ráadásul egyre többen akarnak karriert, ezért a párválasztás helyett inkább a továbbtanulásra koncentrálnak. Egy pekingi kutatóintézet szerint a városi övezetekben 7 millió 25 és 34 év közötti szingli nő él.

Arról nincsenek pontos adatok, hányan éltek már a barátbérlés lehetőséggel, az érdeklődés azonban rohamosan nő. Bár vannak bérelhető lányok is, a kínálat zömmel férfiakból áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.