Felejtse el az elcsépelt ajándékokat!

Koktélok nőnapra - egye meg a vodkát!!

Parfüm, egy csokor illatos virág, esetleg egy csinos kiegészítő? Kedves figyelmességek, de őszintén szólva kissé elcsépeltek. Uraim: az idei nőnapon adjanak valami különlegeset szívük választottjának!

2015.03.07 10:00ma.hu
Fotó: Redlemon

Közeleg a nőnap, és ha idén szeretné valami formabontó ötlettel elkápráztatni a szebbik nem képviselőit, érdemes egy kicsit bevállalósabbnak lenni. Legyen szó akár a kedveséről, édesanyjáról vagy az imádott nagyiról, néhány molekuláris gasztronómiai finomsággal most biztosan jó időre leveheti őket a lábukról. Íme néhány ötlet egy igazi profitól: Keresztes Ferenc ezúttal a finnek kedvenc vodkájával készített merész kreációkat.

Tiramisuhab fagyasztott rózsával

· 8 cl Cranberry vodka
· 10 cl amaretto likőr
· 8 cl főzött espresso
· 10 dkg mascarpone
· hideg espuma habkötő (habszinfon-patron - a szerk.)
· 16 db babapiskóta
· a díszítéshez egy szál rózsa

Az alkotókat összeturmixoljuk és habszifonba szűrjük. A babapiskóták közepét csónak formájúra faragjuk, és a habot beletöltjük. A piskótákat folyékony nitrogénben 192 ºC fokra fagyasztott rózsával díszítjük.

Fotó: Redlemon

Uborkás vodkakapszula

· 8 cl vodka
· 8 dkg kígyóuborka
· 1 cl epres balzsamecet
· 1 cl cukor
· 1 cl facsart citromlé
· por állagú alga
· a díszítéshez fekete bors
· japán kanál a szervírozáshoz

A kígyóuborkát leturmixoljuk, majd leszűrjük. Epres balzsamecetet, cukrot és citromlevet öntünk hozzá, majd fele-fele arányban összekeverjük vodkával. Hozzáadjuk a vízben feloldott algát, és kalciumfürdőbe helyezzük egy speciális félgömbkanál segítségével.

Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat, majd fekete borssal szórjuk meg.

Amennyiben a fenti receptek kissé bonyolultnak tűnnek, vagy nem érzi magát elég bátornak ahhoz, hogy otthon kezdjen kísérletezésbe, forduljon profi mixerhez, hogy elkápráztathassa a hölgyeket!

A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.