(T)enni

Ilyenek vagyunk mi, emberek... szívszorító videó az elidegenedésről

Ha az utcán, falatozás közben odamenne Önhöz egy embertársa, hogy adjon egy harapást, mert nagyon éhes, hogyan reagálna?

2015.03.06 17:00ma.hu

New York utcáin forgatták azt a videót, amely alig pár hónap alatt elképesztő nézettségre tett szert a YouTube-on. Egy szociális kísérlet során éhes fiatalt alakító színészek mentek oda az utcán étkező emberekhez, mondván, napok óta nem ettek, kaphatnának egy szeletet/falatot? Nem meglepő módon szinte kivétel nélkül elutasítással találkoztak - sőt, volt olyan eset, hogy alig úszta meg az egyik "éhező" a tettlegességet.

A kísérlet arra próbált választ keresni, mennyire vagyunk figyelemmel embertársaink felé.

Itt akár véget is érhetett volna a felmérés - semennyire -, mikor egy valódi hajléktalannak a tévéstáb nyújtott át egy doboz pizzát.

Mit gondolnak, mi történt ezután?


Az ember társas lény.

Legyünk figyelemmel egymás iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.