Bérelje ki Megyert!

Már Amerikában is érdeklődnek a kibérelhető magyar faluért

Szokatlan ötlettel állt elő a Magyarország legkisebb falujaként számon tartott Megyer polgármestere: albérletbe adja a települést, ami iránt már nemcsak hazai társaságok érdeklődnek, hanem a világ minden tájáról!

2015.03.06 12:00ma.hu
Fotó: megyer.hu

"Bérelj egy Falut!" - olvasható a Veszprém megyei Megyer honlapján, az akció pedig annyira sikeresnek bizonyult, hogy már nemcsak határon belülről érdeklődnek a falusi turizmus szerelmesei a legkisebb magyar falu szállásai iránt, hanem Svédországból, Amerikából, sőt, Dél-Afrikából és Ausztráliából is fogadtak már utazókat. A szokatlan, de kétségkívül eredeti ötlet azoknak is kedvező, akik csak néhány napig szeretnének kiszakadni a mindennapi környezetből és egyedül, vagy legfeljebb párjukkal, kis családjukkal vonulnának el egy csendes helyre, de azok is megtalálják a számításukat, akik nagyobb létszámú, csoportos programot szeretnének egy nem túl szokványos környezetben szervezni.

A legfeljebb 39 vendég befogadására alkalmas falu (gyerekeket nem számítva, a felnőttek egy része pedig közös franciaágyban) napi ára nagyjából 210 ezer forintot kóstál, és a polgármester, Pajer Kristóf elmondása szerint áprilisra és májusra foglalták le a leggyorsabban a legtöbb szálláshelyet. A 18 állandó lakossal rendelkező falu igazi vidéki hangulatot kínál vendégházakkal, a legkülönfélébb háziállatokkal, a közös szórakozásnak egy pajta ad helyszínt - egyszóval aki egy kicsit is vonzódik a hamisítatlan vidéki stílushoz, az könnyen megértheti, miben rejlik a lehetőség népszerűsége.

Több napos tartózkodás esetén az sem ritka, hogy az ott lakók a falut átnevezik például a saját vállalatuk nevére, esetleg egy fantázianévre, ami jól jellemzi a baráti társaságokat, még az utcaneveket is saját ízlésükhöz igazíthatják - így aztán tényleg nem csoda, ha a bérelhető magyar falu híre már a világ túlsó felére is eljutott!

Fotó: megyer.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.