Ez az, amikor a hülyeség tényleg fáj...

Élve készült megetetni magát a hangyákkal - kíváncsiságból

Van az úgy, hogy a hülyeség szó szerint fáj, mondjuk olyankor, amikor valaki úgy dönt, csak úgy kíváncsiságból magára haragít egy egész bolynyi hangyát. Másodpercekkel később már megbánta.

2015.03.05 18:00ma.hu
Fotó: YouTube/Andrew Ucles

Kis híján elevenen etette meg magát a hangyákkal, miközben azt próbálta bemutatni, hogyan veszik fel a harcot az apró lények a betolakodókkal szemben. Csupán egyetlen kérdésünk van: MIÉRT? Mert azt még értjük, hogy Andrew Ucles mit akart bizonyítani, de az teljesen érthetetlen, hogy ehhez miért kellett saját magát is kínoknak kitenni.

A videón szereplő férfi Ausztrália egyik jellegzetes emlősét, az arrafelé echidna néven ismert hangyászsünt és annak életmódját kutatta, amikor rászánta magát a bizarr próbatételre. A videóból kiderül, hogy amikor az emlős megtámad egy hangyabolyt, a kolónia egyedei úgy próbálnak szembeszállni vele, hogy tömegesen rohamozzák meg a betolakodót és csípik, ahol csak érik. Ucles ezt akarta bemutatni, mégpedig a saját bőrén - szó szerint.

Védőfelszerelésként mindössze két, az orrába gyűrt galacsint használt, a fülét pedig egy fülhallgatóval igyekezett megvédeni a behatoló hangyáktól, de arra nem volt felkészülve, hogy a megvadult rovarok bemásznak majd a nadrágjába is. A hatás leírhatatlan: 10 másodperccel azután, hogy hatalmas puffanással "megtámadta" a hangyabolyt, már hangosan ordított, újabb 7 másodperccel később megpróbálta a testéről lesöpörni a hangyákat, de hiába, azok egyre vadabban támadtak, végül kevesebb mint fél perccel a kísérlet kezdete után ruhástól vetette bele magát a pár méterrel odébb lévő kis víztócsába, hogy megszabaduljon a magára hívott támadóktól és egyúttal enyhítse a pokolian égető kínt.

Ucles eredetileg 10 percet akart a hangyafészek közepén heverészni, de erre esélye sem volt. (A videón a konkrét jelenet 5:29-nél kezdődik.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.