Halálos betegen tért vissza a tékozló cirmos

Nyolc éve veszett el a macska, most hazatért meghalni

Nyolc évvel ezelőtt úgy veszett nyoma a hosszú szőrű cicának, hogy gazdája egy idő után beletörődött, hogy soha többé nem fogja látni. Most a macska előkerült, de csak napjai vannak hátra.

2015.03.05 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/federico stevanin (Képünk illusztráció!)

A térdműtétéről tért haza a kórházból a 45 éves Karen Raymond, amikor legnagyobb meglepetésére váratlan vendég fogadta őt a küszöbön ülve: Scruffy, a hosszú szőrű macskája, akinek nyolc évvel ezelőtt veszett nyoma, és a gazdája azt hitte, már soha többé nem fogja látni. Bár a kis állat csapzott volt és le is fogyott, sőt, szinte alig hasonlított egykori önmagára, Karen mégis tudta, hogy Scruffy az. "Nagyon örültem neki. Beleszerettem az első pillantásra, amikor kiscica volt, és mindig is a kedvenc macskám volt. Barátságos, szeretnivaló macska volt és ezek a jellemzői még mindig megvannak" - magyarázza a boldog gazdi. A cica 8 hetes volt, amikor hozzá került, és 5 évig élt nála, mielőtt hosszú időre eltűnt.

"A férjem nem volt biztos benne, hogy ő az, de amikor nyávogott egyet, azonnal tudtam, hogy ez Scruffy" - folytatta a nő. Az újbóli egymásra találás boldogsága azonban kérészéletű lesz, mert a kis állatkának csak napjai vannak hátra. Fogyása és gyengesége ugyanis nemcsak a hosszú kóborlásnak tudható be, melynek során ki tudja, mi mindent élt át és hol járt, hanem a legnagyobb baj az, hogy egy daganat van a szájában, ami miatt már enni is alig tud és nagy fájdalmai vannak.

"Nagyon lesoványodott és a bundája is csupa gubanc volt, ezért elvittem az állatorvoshoz, de ott azt mondták, valószínűleg el kell altatni. Nem akartam ezen a héten megcsinálni, mert valamilyen okból csak hazatért, úgyhogy egy kis időt vele szeretnék tölteni" - magyarázza Karen. A cica már három nappal a felbukkanása után is láthatóan elevenebb lett, mint a hazatértekor, gazdájától pedig egy pillanatra sem hajlandó eltávolodni, mindenhová követi őt. "Ez egy nagy rejtély. Nagyon furcsa, hogy felbukkant ennyi év után. Általában a macskák elmennek, ha érzik, hogy meg fognak halni, de úgy hiszem, Scruffy hazajött meghalni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.