Ez aztán az igazi hűség!

Kettős szülinapi buli: 82 éve házasok, együtt 212 évesek

Közös születésnapot ült a New York legrégebbi házaspárjának tartó férj és feleség: 82 évvel ezelőtt házasodtak össze, együttes életkoruk pedig 212 év, mindketten jócskán túlvannak már a centenáriumon.

2015.03.03 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Úgy vélik a hivatalnokok az iratok alapján, hogy New York legrégebbi házaspárja Jeanne és Duranord Veillard, ám nemcsak az együtt töltött 82 év méltó az elismerésre, hanem külön-külön számított éveik száma is: Duranord múlt szombaton, február 28-án töltötte be a 108. évét, felesége pedig májusban 105 gyertyát fújhat el a születésnapi tortáján. A házaspár azonban a koruk miatt nem akarta a véletlenre bízni az ünneplést, inkább előrehozták az asszony partiját is, és közösen ülték meg a jeles napokat.

Az ünneplésre a Spring Valley-beli otthonukban került sor, ahol lányukkal közösen élnek. Veillard Haitiról - ahol bíró volt - vándorolt be 1968-ban az Egyesült Államokba, feleségével öt gyermeket neveltek fel, miközben az asszony egy kórházban dolgozott laboratóriumi technikusként. Bár szinte mindketten teljesen vakok és erősen nagyothallók, Veillardék még mindig kiváló humorérzékkel rendelkeznek, szeretnek nagyokat nevetni a vicceken, ami pedig a férj fizikai állapotát illeti, ő még most is fekvőtámaszokkal indítja a napot, rögtön az ébredés után, de még hajnalban - számolt be a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.