Túlzásba vitt biztonság a hipermarketnél

Elkérték a személyijét, mert banánt akart venni a boltban

Megdöbbent az 50 éves férfi, aki az egyik hipermarketben az önkiszolgáló pénztárnál készült megvenni néhány banánt, ám a gép nem engedte: az ügyeletes munkatársnak ellenőriznie kellett, hogy nagykorú-e.

2015.03.02 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Azt gondolta a férfi, hogy gond nélkül meg tudja venni a két darab banánt és egy csomag rágcsálnivalót a hipermarket önkiszolgáló pénztáránál, ám a gép váratlanul villogni kezdett és jelezte, hogy szükség van az üzlet munkatársának a segítségére. "Minden jól ment, míg letettem egy zacskó vegyes magot és a banánt a leolvasóhoz, de akkor elkezdett villogni a piros fény és a képernyőn kiírták, hogy szükség van az életkorom ellenőrzésére. A következő, amit láttam, hogy az egyik eladó és a biztonsági őr is felém tart. Ott álltam a gép mellett, hogy vajon mit csináltam rosszul, ami ennyire figyelemfelhívó volt és amiért bámultak" - mesélte az 50 éves Tony Morris.

A notthinghami Carlton közelében bevásárló férfi a teája mellé szeretett volna némi harapnivalót szerezni, ekkor keveredett a kínos helyzetbe. "Mondtam, hogy nem is vásároltam alkoholt, miközben ők az életkoromat akarták ellenőrizni, aztán elmondták, hogy néha akkor is ez történik, ha olyan terméket vásárolok, amiből alkohol keletkezhet az erjedés miatt. Kérdezték, szándékomban áll-e alkoholt erjeszteni a banánból és a diófélékből, én pedig azt válaszoltam, hogy antialkoholista vagyok és 50 éves" - idézte fel a férfi az esetet.

Szerencsére aztán jót nevettek mindannyian a történteken, és az igazolványát sem kellett bemutatnia, hogy elhiggyék neki, már elmúlt 18 éves, de az eset miatt Morris most mégis a nyilvánossághoz fordult, hátha el tudja érni, hogy valamilyen figyelmeztetést tegyen ki az áruházlánc, ha két termék kombinációja aggályosnak tűnik a számukra. "Lehet, hogy az útlevelemet és az igazolványomat is magammal kell hozni legközelebb, hogy megvehessem a reggelit" - jegyezte meg.

A hónap elején hasonló helyzetbe került a 37 éves Kate Lancaster, aki egy görögdinnyéből és szőlőből álló gyümölcskeveréket vásárolt ugyanennek az áruházláncnak a plymouthi üzletében. Neki ugyanezt válaszolták, mikor megkérdezte, mi a baj ezzel a termékkel, hogy a gyümölcsök természetes erjedése veszélyt jelenthet a kiskorúakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.