Hoax vagy sem?

Ki az a meztelen férfi a Buckhingham palota ablakában?

A napokban járta be az internetet az a meglehetősen szórakoztató videó, amin egy pucér férfi - lepedőkből készült kötélen - mászik ki az angol királyi család otthonának ablakából.

2015.03.01 13:00ma.hu

A felvételt készítő, vélhetően svéd turisták épp az őrségváltást örökítették meg, mikor a kamerát kezelő bámészkodó észreveszi a meztelen férfit, amint az elkezd kimászni az ablakon. Külön vicces, hogy a produkció vége hatalmas zuhanás, mivel a nudista menekülő elveszti a fogást a hágcsón és lepottyan. (Ha nem jelenik meg a videó, itt megnézheti >>>)

Mint kiderült, a vicces felvétel nem más mint egy remekül megszerkesztett hoax. Több fórumon is felvetették a kérdést, és alapos elemzés után bebizonyították, hogy nem a valódi palota épülete van a felvételen. Az ablakok elrendezése, mérete valamint a fal színe sem egyezik meg a valósággal. Ráadásul az is feltűnő, hogy sem a tömeg, sem az őrök nem érzékelik a történteket, és nem nem adnak hangot a döbbenetnek, mikor a férfi lezuhan. Arról nem is beszélve, hogy a becsapódás hangja sem hallatszik.

Ettől függelenül ügyes munka volt, hiszen majdnem mindenki elhitte, hogy valódi a felvétel.

A Buckhinham Palota hivatalosan nem kommentálta az esetet és mint kiderült a rendőrséghez sem érkezett feljelentés az ügyben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.