Azért valószínüleg nem kell börtönbe vonulnia

Kellett neki politikussal vacsorázni - elítélték csalásért a színésznőt

A színésznő négy évvel ezelőtt betegséget színlelve lemondta egy szerződésben vállalt színpadi fellépését. Helyette Vlagyimir Putyin orosz elnök szentpétervári jótékonysági gálájára utazott.

2015.02.25 18:44MTI

Csalásért és okirat-hamisításért nyolc hónap börtönre és 600 euró pénzbírságra ítélte csütörtökön egy olasz bíróság Ornella Muti olasz színésznőt, aki minden bizonnyal mégsem vonul börtönbe, mert az elzárást megválthatja 30 ezer euró jóvátétel megfizetésével.

Ornella Mutinak 2010. december 10-én Észak-Olaszországban, a pordenonei Verdi Színházban kellett volna fellépnie, ehelyett a színésznőt Putyin szentpétervári jótékonysági estélyén látták az orosz elnök és Kevin Costner amerikai filmsztár társaságában.

Az olasz filmcsillag azzal mentette ki magát a pordenonei színháznál, hogy garat- és gégegyulladása van, és erről orvosi igazolást is küldött. Az olasz sajtó becslése szerint Muti körülbelül 25 ezer eurós gázsit kapott volna a pordenonei fellépésért. A pordenonei bíróság súlyosabb büntetést szabott ki, mint amilyet az ügyészség indítványozott: a vád hat és fél hónap szabadságvesztést kért a színésznőre a csalásért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.