"Addig árulom, míg van megrendelés"

Leleményes: neten árulja a kertjében hullott havat

Megelégelte a szüntelen hólapátolást egy massachusettsi férfi, és úgy döntött: ha már dolgozik az eltakarítással, legalább legyen belőle némi haszna: interneten kezdte árulni a kristályos anyagot.

2015.02.25 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev (Képünk illusztráció!)

Bár hazánkban idén alig-alig volt tél, több területen némi túlzással csak fényképen láttak havat az emberek, vannak olyan részek a világon, ahol még most is javában tombol a hideg évszak. Mint például az amerikai Massachusetts államban, ahol több méternyi hó hullik, alaposan megnehezítve ezzel az ott élők mindennapjait. A Manchester-by-the-Sea-ben élő Kyle Waring azonban megtalálta a módját, hogyan kösse össze a kellemetlent a hasznossal: az interneten kezdte árulni az összelapátolt havat, hogy aztán elküldhesse az egész fehér réteget melegebb éghajlatra.

A leleményes férfi 89 dollárért küld csaknem 3 kilónyi havat, ebben benne van a speciális csomagolás is, ami legalább részben megóvja a havat az olvadástól. Eleinte 19,99 dollárért postázott fél kiló havat, ami kétségtelenül olcsóbbnak tűnt, ám mint mondja, sokszor már elolvadt, mire a rendeltetési helyére ért. Ekkor tért át a nagyobb mennyiségre, mert a tapasztalat azt mutatta, hogy így még akkor is marad 10-15 hógolyóra elegendő mennyiség, ha esetleg egy része nem bírja ki a hosszú szállítást.

Sőt, aki kevesli ezt a mennyiséget, már 5 kilós csomagot is rendelhet, aminek az ára mindössze 119 dollár. A férfi garanciát vállal rá, hogy a hó az Egyesült Államok bármely részébe legfeljebb 20 óra alatt megérkezik. A hét első két napján 10 csomagot készített össze és pillanatok alatt el is kelt. "Addig árulom a havat, míg van rá megrendelés" - mondta a férfi a Boston.com című internetes lapnak, hozzátéve, hogy nagyjából júliusig lesz eladható hava, de a bizniszt azután sem szándékozik abbahagyni, mindig valamilyen szezonális holmit fog összegyűjteni és árulni - például ősszel majd lehullott faleveleket lehet tőle rendelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.