A fiuknak tekintik

Házi majmát tette meg örökösének egy gazdag indiai házaspár

Házi majmát jelölte meg egyetlen örökösének egy gazdag indiai házaspár, amely szerint sikereit az állatnak köszönheti, és biztos akar lenni benne, hogy megfelelően gondoskodnak róla, ha "árván marad".

2015.02.23 18:19MTI

Bradzses Szrivasztava és felesége, Sabiszta gyermektelenek, de Csunmun nevű majmukat a fiuknak tekintik. Alapítványt hoztak létre azért, hogy gondoskodjanak az állatról haláluk után.

"Az emberek biztosan azt gondolják, bolondok vagyunk, és kinevetnek bennünket. Mi azonban tudjuk, mit jelent nekünk Csunmun - mondta az AFP francia hírügynökségnek a 45 éves Sabiszta. - Nincs gyermekünk, és Csunmun olyan, mintha a fiam lenne. Biztos akarok lenni benne, hogyha meghalunk, az élete nem változik meg, változatlan körülmények között élhet majd."

A férj és feleség, akiket kitagadott a családjuk, miután a szüleik akarata ellenére házasodtak össze, elmesélték, hogy szegények voltak, amikor 2004-ben magukhoz vették a majmot. Azóta gazdagodtak meg. Uttar Prades szövetségi államban élnek, a saját házukban, földekkel és megtakarításokkal is rendelkeznek.

Sabiszta sikeres ügyvéd, 48 éves férjének pedig több vállalkozása van, közöttük egy televíziós csatorna és egy lisztüzem, mindkét céget Csunmunról nevezték el.

A tízéves Csunmunnak nagy esélye van túlélni a házaspárt, a majmok születéskori élettartama ugyanis a 35-40 évet is elérheti. Csunmun légkondicionált szobában lakik a házaspár házában, párjával, Bittivel együtt, akit a pár szintén befogadott.

A két majom imádja a kínai konyhát, teáznak és mangólevet isznak Sabiszta szerint, aki minden évben megrendezi a majmok "házassági évfordulóját", az ünnepségre rendszerint több száz vendéget hívnak. Csunmun halála után az alapítvány pénzét az indiai majmok védelmére fordíthatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.