Most már sajnálja a gyilkosságokat az ápoló

Unatkozott, ezért megölt legalább 30 beteget

Sajnálja a gyilkosságokat és bocsánatot kért az az egykori ápoló, aki állítása szerint "unatkozott", ezért küldött a halálba több mint 30 beteget a kórházban, ahol dolgozott.

2015.02.23 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/koratmember

A nyilvánosság előtt csak Niels H.-ként emlegetik azt az egykori ápolót, aki egy német klinikán dolgozott 2003 és 2005 között, míg fel nem tűnt valakinek, hogy alkalmazása óta jelentősen megugrott a kórház halálozási rátája. A bíróság szerint az ápoló legalább 30 beteget ölt meg, amit a vádlott azzal indokolt, hogy "unatkozott", de jelenleg is folyik az ezen időszak alatt elhunyt 174 beteg esetének vizsgálata, hogy kiderüljön, hány esetben tehető még felelőssé Niels H.

A bírósági tárgyalásának első napján a 38 éves férfi elismerte, hogy halálos adag szívgyógyszert adott be a betegeknek, hogy csökkenjen a vérnyomásuk, vallomásában pedig elmondta, hogy sajnálja, amit tett és reméli, hogy az áldozatok családja megnyugvást nyer, ha őt lecsukják. Miután a betegeknek vészesen leesett a vérnyomásuk, akkor megpróbálta újraéleszteni őket, és jókedve kerekedett, amikor ez sikerült - de teljesen kétségbe esett, amikor kudarcot vallott és a betegek meghaltak.

Az ápoló minden haláleset után azt mondta, a betegek szinte teljesen váratlanul lettek rosszul, ám 2005-ben az egyik kollégája rajtakapta, amint épp rossz gyógyszert adott be intravénásan egy betegnek. Eddig legalább 30 halálesetért tartják felelősnek, de nem lehet megtippelni sem, hogy a két éves időszak alatt elhunyt 174 beteg közül hányan voltak, akik természetes halált haltak és hányan, akiknek végét az "unatkozó" ápoló gyorsította meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.