Kasszasiker

Mindenki nyugodjon le: lesz folytatása a szürke 50 árnyalatának

Több mint 300 millió dolláros jegybevételével óriási siker A szürke ötven árnyalata című film a készítő stúdiónak, az Universal Pictures-nek, ennek ellenére még nincs zöld jelzés a mozi folytatására, amelynek bemutatóját eredetileg 2016 február 14-re tervezték.

2015.02.22 21:26MTI
Facebook/A szürke 50 árnyalata

A filmstúdió vezetői és a regényt író James még mindig vitatkoznak folytatáson. A legtöbb sikerfeldolgozás folytatása esetében a stúdiók megtartják az első filmet készítő csapatot, ám a második rész, A sötét ötven árnyalata alkotógárdáját jelentős mértékben megváltoztatják a következő hetekben - értesült a Variety. A projekthez közelállók tudni vélik, hogy vagy Sam Taylor-Johnson rendezőnőtől, vagy Kelly Marcel forgatókönyvírótól válnak meg. "A stúdiónak mindig szándékában állt leülni a szerzővel az első film után és megvitatni a következő lépéseket, ám ez még nem történt meg" - közölte a Universal szóvivője.

Ha James írja a forgatókönyvet - aki még soha nem csinált ilyet - akkor a következő film később kerül a mozikba. A bizonytalanság miatt A sötét ötven árnyalatát valószínűleg nem kezdik el forgatni 2016 első negyedévénél előbb, ami azt jelenti hogy 2016 végén, 2017 első negyedévében mutathatják be a mozikban. A folytatás bizonytalansága a főszereplők, Jamie Dornan és Dakota Johnson számára is tervezési nehézségeket jelent, a két színész a film nyomán nagyon kelendő lett a castingoknál, ám egyelőre nem tudtak a közeljövőben más szerepeket vállalni.

E. L. James brit író erotikus trilógiája több mint százmillió példányban kelt el. A Vintage, a Penguine Random House leányvállalata által 2011-ben és 2012-ben kiadott A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata című regényeket több mint 50 nyelvre fordították le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.